Yıllar önce Kurtuluş Lisesi’nde öğrenciyken ilk kez psikoloji dersi görmüştük. Pırıl pırıl, gencecik, neşeli ve öğrencilerin sorunlarını önemseyen bir öğretmen gelmişti. Bu öğretmen bizim için yeni olan bu dersi bize sevdirmişti. İlk kez insan psikolojisini anlamaya başlamıştık, daha doğrusu psikoloji diye bir şeyin var olduğunu öğrenmiştik. Övünmek gibi olmasın, ama ben de bu dersten tam not alan tek öğrenciydim.
Öğrencilere farklı yaklaşım gösteren, onları önemseyen, insan sevgisini göstermekten çekinmeyen bu öğretmenimi yaklaşık 25 yıl sonra tesadüfen tekrar buldum. Buluşup uzun uzun geçmişi yad ettik.

Öğretmenliğin ilk yıllarında göstermiş olduğu o olumlu enerjisinin hala sürüyor olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Şu anda KKTC’de bir ilk olan bir “Ruh Atölyesi” kurmak üzere olduğunu öğrendim. İlgim uyandı; Neydi bu “Ruh Atölyesi”?
Almanya ve İngiltere’de çocuk ve gelişim psikoterapistlerinin kullandıklara araç-gereç ve uygulama yöntemleri öğretmenim sayesinde adaya taşınacak. Bu atölyeçocuklarımızın zekalarını ve görsel algılarını geliştirecek, onlara yaratıcılık katarak zihinsel gelişimlerini artıracak, problem çözme becerisi kazandıracak, el ve göz koordinasyonunu kuracak, dikkat süresini artıracak ve bilimsel gelişimini sağlayacak.
Avrupa’da uzun zamandır uygulanan bu yöntemlerin eksikliği adamızda aşikardır. Dikkat eksikliği yaşayan, hiperaktif olan çocuklarımızın sayısı hiç de azımsanacak seviyede değildir. Bu çocukların gidebileceği hiç bir kurumumuz mevcut değildi. Artık aileler sorunlarını tek başına çözmek zorunda kalmayacaktır. Atölye çocukların zeka ve dikkat gelişimini hedeflemektedir. Her yaş için dikkat geliştirme setleri ve zeka geliştirme setlerinin Avrupa’dan getirildiğini söylüyor öğretmenim.

Atölyede uygulanacak proğramın yararlarını da şu şekilde sıralıyor Öztül Özerdem hocam: Çocukların çevreleri ile ilgili farkındalıkları ve dikkat süreleri artar, böylece akademik çalışmalarda dikkatlerini devam ettirebilirler. Muhakeme ve ilişkilendirme yetisi gelişir, dinleme becerisi artar, zeka potansiyeli ortaya çıkar ve gelişir, çok yönlü düşünme becerisi kazanır ve daha niceleri.
Artık çocuklarımız eksik yönlendirmelerle hayatlarını devam ettirmek zorunda kalmayacak, biz de izlemek zorunda kalmayacağız. Unutmayın; çocuklarımıza yaptığımız her yatırım kendi geleceğimizi ve dünyamızı da şekillendirir. Öztül hocamın yıllar önce bana attığı format işe yaramıştı. Ben onun başarısına inanıyorum.