Resmi rakamlara göre en az 49 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı, onlarca ev ve araç kül oldu. Yunan basınından gelen son dakika haberine göre Attiki bölgesinin doğusunda ve batısında olağanüstü Ohal ilan edildi. Yunanistan Başbakanı Çipras, farklı noktalarda çıkan yangının şaibeli olduğunu duyurdu.

Yunanistan’ın Kızıl Haç örgütünün yaptığı açıklamada ise Atina’nın doğusunda kısa süre önce 25 cesede ulaşıldığı açıklandı. Dün gece 24 olarak açıklanan ölü sayısı küle dönmüş ve tanınmaz haldeki 25 cesedin bulunmasıyla 49’a çıktı. Kızıl Haç’ın başkanı Nikos Economopulos, Yunan devlet TV’sine konuştu. Economopulos, “Maalesef iki ev arasında 25 yanmış ceset bulduk. Bu kişilerin yangından kaçmaya çalışırken yandığını tahmin ediyoruz” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bölgenin vali yardımcısı Girgos Kokkolis, sabah saatlerinde tespit edilen 25 cesedin sahil kasabası Rafina’da bulunduğunu söyledi. Rafina’nın valisi Evangelos Bournous, “Şanssızdık. Rüzgar yön değiştirdi ve çok hızlı olduğu için birkaç dakika içinde yaşam alanlarının içine ilerledi” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim