Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP), bölgesel programlarını sürdürmekle sorumlu UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesel Merkezi, Slovakya'nın Bratislava kentinden İstanbul'a taşındı.

Jones Lang LaSalle'dan (JLL) yapılan yazılı açıklamaya göre, ofis kiralama anlaşması ile bölgesel merkez İstanbul'a taşındı. Aynı zamanda, UN Women gibi Birleşmiş Milletler kuruluşları da Key Plaza'da konuşlanan UNDP ile yan yana ofislerde faaliyetlerini sürdürecek.

UNDP'nin Avrupa ve BDT bölge ofisi, 18 ülke ve bölgeye hizmet veriyor. Ofis ayrıca Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya ve Rusya Federasyonu gibi UNDP ülke ofisinin bulunmadığı yerlerde de faaliyet gösteriyor.

UNDP Yöneticisi Helen Clark, UNDP Bölgesel Merkezi'nin program kapsamındaki Avrupa ve BDT ülkeleri ile daha iyi bağlantılar kurulmasına yardımcı olacağını belirterek, "UNDP'nin diğer başlıca BM kuruluşları ile aynı yerde bulunmasının diğer bir önemli faydası da BM gelişim sistemindeki koordinasyon ve uyumun artırılması olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, UNDP'nin Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfına ait Key Plaza'daki İstanbul ofisinin yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu kaydetti. 
Editör: TE Bilisim