Trump, başkanlığı döneminde ilk kez geldiği New York'taki evinin bulunduğu TrumpTower önünde protesto edildi.

Göstericiler arasında yer alan New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito, Trump'ı kastederek, "Ona 'New York'a hoş geldin' demiyoruz." ifadesini kullandı.

Kuzey Kore konusunda savaş yanlısı ifadeleri ve Virginia'nın Charlottesville kentindeki ırkçı saldırının da tetiklemesiyle binlerce New Yorklu farklı noktalarda başladıkları protestolarına TrumpTower'a doğru yürüyerek devam etti.

42. Cadde'deki New York Halk Kütüphanesi önünde toplanan savaş karşıtı grup "barış" ve "aşk" şarkıları söyledi. "Siyahların hayatı önemlidir." sloganı atan göstericiler, "Savaşa hayır" yazılı pankart da açtı.

GÖSTERİCİLER İLE TRUMP DESTEKÇİLERİ ARASINDA TARTIŞMA

Büyük bölümü trafiğe kapatılan 5. Cadde'de toplanan protestocular, TrumpTower'a gelişi sırasında Donald Trump aleyhine slogan attı. Trump destekçisi yaklaşık 10 kişilik grup ise Amerikan bayrakları ve pankartlar taşıdı. Zaman zaman iki grup arasında tartışmalar yaşandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgedeki gösteriler gece geç saatlere kadar sürdü.

Bu arada, Central Park'ın güneydoğusundaki meydana konulan, kırmızı kravatı olan devasa bir şişme Trump maketi alandan geçenlerin ilgisini çekti.

Trump'ın, "çalışma tatili" olarak ifade ettiği New York ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Charlottesville kentinde, 12 Ağustos'ta Trump destekçisi Neonazi ve beyaz Amerikalıların üstünlüğünü savunan KuKlux Klan gibi ırkçı grupların protesto eyleminde, ırkçı bir gencin kalabalığın üzerine aracını sürmesiyle bir kadın ölmüş, 19 kişi yaralanmıştı. Bu kentte aynı gün eylemleri izleyen polise ait helikopter düşmüş, iki polis hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim