Suudi Arabistan'da, son 48 saat içinde ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanan 6 kişinin tespit edildiği, iki kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ölümün corona virüsü vakasının en çok ortaya çıktığı Riyad'da gerçekleştiği belirtildi.

Bununla birlikte, Riyad'da tedavi gören iki hastanın virüsü yenerek hastaneden taburcu edildiği aktarıldı. Bakanlık, Medine'deki bir hastanede corona virüsü şüphesi bulunan bir hastanın önlem amacıyla "derhal" Riyad'a aktarıldığı bilgisine de açıklamasında yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ağustos ayının son haftasında 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan hastalığın son dönemdeki artışıyla ilgili Riyad'daki bir hastanede oluşan salgına işaret etmişti.

Suudi Arabistan'da virüsün ilk tespit edildiği Eylül 2012'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 498'i bulduğu, virüse yakalananların sayısının ise bin 162 olduğu kaydedilen açıklamada, bu kişilerden 598'inin taburcu edildiği, 66'sının tedavilerinin devam ettiği aktarıldı.

Suudi Arabistan, bu ay sonunda gerçekleşecek Hac döneminde kutsal vazife için 2 milyondan fazla Müslümanın ev sahipliğine hazırlanırken, MERS-CoV vakalarındaki artış sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor. 
Editör: TE Bilisim