ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştiren saldırganın DHKP-C üyesi Ecevit Ş. (40), olduğu bildirildi.

Örgütün silahlı propaganda üyesi olduğu kaydedilen Ecevit Ş'nin, daha önce de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Harbiye Orduevi'ne saldırı yapacakları iddiasıyla yakalandığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, patlamanın meydana geldiği büyükelçilik girişinde birbirinden camla ayrılmış iki bölme buluyor. Olay anında, x-ray cihazının da bulunduğu ilk bölmede bir, camın arkasındaki bölmede ise iki güvenlik görevlisi bulunuyordu. Saldırgan, üzerinde bulunan bombayı x-ray cihazının önünde patlattı. Patlama sonucu saldırganın yanı sıra aynı bölmede görev yapan güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybetti. Olay yerinde bulunan Gazeteci Didem Tuncay ise ağır şekilde yaralandı. Bölmenin arkasındaki iki güvenlik görevlisi ise zırhlı cam sayesinde hayatta kaldı.

Olayı soruşturan TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin, ayakta tedavi gerektirecek şekilde yaralanan bu güvenlik görevlilerinin tanıklığına başvurduğu bildirildi.

Saldırganın üzerinde sahte kimlik bulunduğu öğrenildi. Cesetler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılacağı kaydedildi. 
Editör: TE Bilisim