Pakistan'da hafta sonu başlayan ve kuzey kesimlerde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, ülkenin kuzeybatısı ve Pencap bölgelerinde yağışlar ve sel nedeniyle 33 kişinin öldüğünü, 40'tan fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

En çok can kaybının kuzeybatıdaki Hayber-Paktunva eyaletinde olduğu, bu ölümlerin genelinin toprak çatıların çökmesi ve sele kapılma nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

Kuzey kesimlerde birçok bölgede çığ ve toprak kayması meydana geldiği, bazı köylerde evleri hasar gören mağdurların cami ve okullara sığındığı kaydedildi.

BANGLADEŞ'TEKİ PROTESTOLARDA ÖLENLERİN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Öte yandan Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla'nın 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilmesinin ardından çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Yetkililer, göstericilerle güvenlik güçleri arasında hala devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Cemaat-i İslami Partisi, başkent Dakka'daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin Molla'yı ömür boyu hapse mahkum etmesini protesto etmek için dün ülke genelinde grev çağrısında bulunmuştu.

Göstericilerin güvenlik güçlerine taş fırlattığı başkent sokaklarında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Bangladeş'in Pakistan'a karşı başlattığı ve 9 ay süren bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan askerleri, bazı Bangladeşli işbirlikçilerin yardımıyla 3 milyondan fazla kişiyi öldürmüş ve 200 bin kadına tecavüz etmişti.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, geçen ay Cemaat-i İslami Partisi üyesi din adamı Abdülkelam Azad'ı da bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırmıştı.

Editör: TE Bilisim