Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Mali ve Somali'ye yönelik askeri müdahalelerin ardından ülkedeki güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Hollande, özellikle toplu taşımacılık ve kamu binalarına yönelik güvenlik önlemlerin en üst seviyeye çıkartılacağını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, ülkesini yurt içi ve yurt dışında terörizme karşı kararlılıkla mücadele edileceğini söyledi. Hollande, bugün alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere milli güvenlik kurulun topladı.

Fransa, bugün ilk defa Mali'de teröristlere yönelik askeri operasyona aktif bir şekilde katılırken, Fransız komando birlikleri Somali'de rehine tutulan bir Fransız gizli servis elamanını kurtarmak için askeri operasyon düzenlemiş, operasyon başarısızlıkla karşılaşmıştı.

HAVA SALDIRISINDA 100'DEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Fransa Ordusu'nun, Mali'nin kuzeyinde düzenlediği hava saldırılarında 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Malili askeri kaynaklar, stratejik Konna kasabasında en az 100 isyancının öldürüldüğünü ifade etti. Görgü tanıkları ise ölü sayısının 150 civarında olduğunu belirtti. Mali askerlerinin bölgeye girmek için hazırlık yaptığı belirtiliyor
Editör: TE Bilisim