İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'yle (PP) ilgili yolsuzluk iddiaları bugün de devam etti. Sağlık Bakanı Ana Mato'nun çocuğunun yaş günü partisinin bile partinin hesaplarından karşılandığı ileri sürüldü.

PP'nin de adının karıştığı ''Gürtel olayı'' olarak bilinen İspanya'daki son yılların en büyük yolsuzluk soruşturmasında her gün yeni bilgiler basına yansıyor. PP'nin 1987 ve 2010 yılları arasında mali işler müdürü olan, ''Gürtel olayı'' kapsamında yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla hakkında soruşturma yürütülen Luis Barcenas'a ait olduğu iddia edilen muhasebe kayıtlarında Sağlık Bakanı Ana Mato'nun da adı yer aldı.

''Gürtel Olayı'' ile bağlantılı yürütülen soruşturmalarda hazırlanan, Polis Finans ve Ekonomik Suçlar Birimi'nin raporunda, adı geçen Sağlık Bakanı Ana Mato ve Madrid'in Pozuelo de Alcarcon ilçesinde eski belediye başkanı olan eşi Jesus Sepulveda'nın 50 bin avroya kadar bazı seyahatlerin karşılandığı, kendilerine lüks hediyeler verildiği ve hatta çocuklarının yaş günü partisinin bile ödendiği iddia edildi.

Bakan Mato, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada tüm iddiaları yalanlayıp, geçmişte aynı konuyla açılan soruşturmalarda hiçbir sonuca varılmadığını hatırlattı.

Bu arada İspanyol basınında çıkan iddialardan dolayı son iki gündür zor günler yaşayan iktidar partisi tüm suçlamaları yalanlamaya bugün de devam etti. Hükümet sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, bugün acil toplanacak PP yönetim kurulu toplantısı sonrasında parti genel başkanı ve Başbakan Mariano Rajoy'un gerekli açıklamayı yapacağını söyledi. Ancak Rajoy'un, gazetecilerden soru almadan açıklama yapacağının söylenmesi İspanyol medyası tarafından gün içinde büyük tepkilere yol açtı.

Bu arada Hükümetin istifa etmesi için internet ortamında başlatılan bir kampanyaya 24 saat içinde 500 binden fazla kişi imza attı. Ayrıca son iki gündür PP'nin Madrid'deki merkez binası önünde toplanan kalabalık, ''hırsızlar'', ''istifa'' sloganları atıp, yolsuzluk iddialarının açığa çıkmasını istedi.
Editör: TE Bilisim