Yunanistan'da bu yılın ilk altı ayında kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azaldı.

Ülkenin ekonomik geleceğinin tartışıldığı Yunanistan'da, sermaye kontrolleri, hükümetin özellikle inşaat şirketlerine ödeme yapamaması ve bankaların kapalı olması yeni kurulan şirket sayısını etkiliyor.

Yunanistan'da yılın ilk altı ayında kurulan şirket sayısı yüzde 20 azalarak 16 bin 95 oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 20 bin 110'du. Söz konusu dönemde kurulan şirketlerin yüzde 40'a yakını tek kişinin kurduğu şirketlerden oluştu.

Ekonomik darboğazın fazlasıyla hissedilmeye başlandığı Haziran'da otomobil satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6 düştü. Geçen ay 6 bin 742 sıfır kilometre otomobil satıldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ DE KRİZDEN ETKİLENDİ

Hükümetin, inşaatçılara hak edişlerini ödemeyi yılbaşından bu yana durdurması ve son zamanlarda uygulanan sermaye kontrolleri ile bankaların kapalı tutulması sektörü zora soktu.

Ayrıca inşaat şirketlerinin projelerine devam etmeleri için malzeme bulmada zorlandıkları belirtiliyor. Demir, çimento ve tuğla gibi ana malzemelerin tedarikçilerinin peşin para ile çalışması Yunanistan'da inşaat sektörüne büyük darbe vuruyor. 
Editör: TE Bilisim