Hindistan'ın orta kesimlerindeki Madhya Pradeş eyaletinde iki yolcu treninin raydan çıkması sonucu 24 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mumbai'ye giden "Kamayani Express" treni, dün gece geç saatlerde Harda kenti yakınlarında, Maçak Nehri üzerindeki köprüden geçerken devrildi. İlk kazadan sadece birkaç dakika sonra karşı yönden gelen "Janata Express" treni de köprüde raydan çıktı.

Kamayani Express'in 6, Janata Express'in de 4 vagonu devrildi. Her iki trende 24 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Yaralananların bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Demiryolları yetkilileri, kazaların bölgede etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle köprüdeki rayların bir kısmının çamura gömülmesi sonucu meydana geldiğini kaydetti.

Bazı vagonların kısmen çamura gömülmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Çalışmalar sırasında 300'den fazla yolcu kurtarıldı.

Demiryolları Bakanı Sureş Prabhu, kazalarla ilgili soruşturma başlatıldığını, kendisinin de bugün parlamentoda ayrıntılı bir açıklama yapacağını söyledi.

Başbakan Narendra Modi de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada kazalarda 24 kişinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Devlete ait demiryolları ağının günde 9 bin sefer düzenleyip 23 milyon yolcu taşıdığı Hindistan'da son 5 yılda meydana gelen tren kazalarında bin 220 kişi yaşamını yitirdi. Başbakan Modi, iktidara geldikten sonra demiryollarını yenilemek için 137 milyon dolarlık bir proje başlatmayı planladıklarını açıklamıştı.
Editör: TE Bilisim