ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması ve Nakba'nın (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'de iki gün boyunca gerçekleşecek gösteriler bugün başladı. İsrail'in haksız müdahalesine ve ABD'ye karşı meydanlara çıkan göstericilere İsrail askeri sert müdahale etti. İlk belirlemelere göre 37 Filistinli hayatını kaybederken binlerce göstericinin yaralandığı belirtildi.

Gazze’de ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto için gerçekleştirilen “milyonluk yürüyüşü”, Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü faaliyetleri çerçevesinde devam ediyor. Sınırda yaklaşık 35.000 kişinin protesto gösterisine katıldığı açıklanırken, İsrail askerinin havadan ve karadan göstericilere ateş açtığı açıklandı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KINADI
Yaşananların ardından Birleşmiş Milletler’den sert bir açıklama geldi. BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, İsrail’in Filistinli göstericilere orantısız güç kullanmasını kınadı. Açıklamada İsrail’in saldırarak öldürdüğü ve yaraladığı binlerce Filistinli göstericinin hiçbir şekilde güvenlik tehdidi oluşturmadığı vurgulandı.

Editör: TE Bilisim