Lavrov, iki liderin basın toplantısı sırasında First Lady Melania Trump'ı süzerken yakalandı. Lavrov Rus basınında ve sosyal medyada alay konusu oldu.

ABD ile Rusya arasında bu hafta gerçekleşen mini zirvenin yankıları devam ediyor. Zirve boyunca iki liderin açıklamaları ve tavırları uluslararası medyada gündem olurken Reuters’ın servis ettiği bir fotoğraf karesi büyük bir tartışma.

İki liderin ortak basın toplantısı sırasında ön sırada oturan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yine aynı sırada oturan First Lady Melania Trump’a bakarken çekilen görüntüleri sosyal medyada tartışma yarattı. Bir dönem manken olarak dünyayı gezen ve birçok dergiye çıplak poz veren Melania Trump’ın bacaklarına bakarken görüntülenen Lavrov, Helsinki temasları sonrasında, “Görüşmeler muazzam geçti… Süperden de iyi” demişti.

Sosyal medyada Lavrov’un bu yorumları First Lady için mi yoksa gerçekten görüşmeler için mi dediği tartışma yaratırken, bazı kullanıcılar, “Lavrov’un Melania’nın bacaklarına bakarken fotoğraflarını Kremlin medyasının yayınlaması Putin’in utancını yeni bir seviyeye çıkardı” yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilisim