Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en çok kullanılan "umuda kaçış" güzergahı olan ve Libya ile İtalya arasında kalan "Sicilya Kanalı" olarak anılan bölgede, 18 Nisan 2015’te batan ve bu yıl 29 Haziran’da İtalyan donanmasının çabalarıyla deniz dibinden kurtarılan batık tekneden çok sayıda cansız beden çıktı.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, donanmanın bir yılı aşkın süren çabalarının ardından kısa süre önce deniz dibinden çıkarılarak, Augusta Limanı'na getirilen teknede itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu, olay sırasında teknenin içinde kalarak boğulan 217 göçmenin cesedi çıkarıldığı bildirildi.

Haberde, Katanya ili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şu ana kadar 52 ceset üstünde otopsi işlemlerinin tamamlandığı da aktarıldı.

Akdeniz’deki en büyük faciasının yaşandığı 18 Nisan 2015'te 28 kişi sağ kurtarılırken, 200 kadar göçmenin cesedi de ilk yapılan arama-kurtarma çalışmalarında denizden toplanmıştı.

Söz konusu olay, göçmenlerin ulaşmak istediği Avrupa’yı sarsmış, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Her ne pahasına olursa olsun Avrupa’ya ibret olması açısından bu enkazı çıkaracakları" sözünü vermişti.

Editör: TE Bilisim