Ukrayna'nın doğusunda Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda Donetsk'te bir Türk'e ait iki fabrika bombardıman sırasında vuruldu.

Ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki ateşkese rağmen Donetsk Havalimanı yakınında devam eden çatışmalar sırasında havalimanı yakındaki bir metal ve plastik işleme fabrikası grad roketlerinin hedefi oldu. Havalimanına 2 kilometre mesafede bulunan iki fabrika gece başlayan bombardımanda isabet aldı.

Sekiz grad roketinin isabet ettiği fabrikalarda kısmi yangınlar hasara yol açtı. Fabrikalardaki yangın çalışanlar tarafından söndürüldü. Bir Türk işadamına ait olduğu öğrenilen fabrikalarda bombardımanın sona ermesiyle çalışanlar temizlik ve onarım çalışmaları başlattı.

Bombardımanın ardından AA muhabirine bilgi veren metal fabrikasının mühendislerinden Grigory Vasileviç, iki fabrikada toplam bin 500'den fazla işçinin çalıştığını ancak 20 Temmuz'dan beri artan çatışmalar ve bölgenin elektriğinin kesilmesi nedeniyle fabrikalarda üretimin durduğunu söyledi. Vasileviç, dün geceki çatışmalarda metal fabrikasına üç, plastik fabrikasına beş roket isabet ettiğini belirtti.

Vasileviç, "Gece saatlerinde fabrikalarda sadece bekçiler vardı. Yaralanan ya da ölen yok. Fabrikaların aldığı hasarı tespit etmek ve tamir etmek için çalışıyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilisim