Çin'de ticari amaçlı hayvan klonlama merkezi açılacağı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre merkez, devlet-özel sektör işbirliğiyle, ülkenin kuzeyindeki Tiencin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma (TEDA) bölgesine kurulacak.

İnşaatını, kök hücre tedavisi ve doku yenileme alanlarında çalışan Boyalife Group firmasının alt kuruluşu Sinica, Pekin Üniversitesi Moleküler Tıp Enstitüsü, Tiencin Uluslararası Biyomedikal Akademisi ve Kore Cumhuriyeti Sooam Biyoteknoloji Araştırma Vakfı'nın üsteleneceği tesisin, 200 milyon yüen'e (31 milyon dolar) mal olması bekleniyor.

Merkezde, sığır, narkotik köpeği, evcil köpek ve yarış atının ticari amaçlı klonlanması planlanıyor.

Boyalife Group Yönetim Kurulu Başkanı Şü Şiaoçun, "Tesis, başlangıçta yüz bin büyükbaş hayvan embriyosu üretecek, kapasite nihayetinde bir milyona çıkarılacak" ifadesini kullandı.

Çiftçilerin dana eti üretiminde piyasa talebini karşılamakta zorlandığını belirten Şü, tesisin dünya çapındaki en büyük klonlama merkezi olacağını ifade etti. Şü, tesisin gen bankası, bilimsel ve eğitim amaçlı müze olarak da kullanılacağını kaydetti.

Tesisin inşaatına başlanan ana binasının 2016 yılının ilk yarısında hizmete girmesi bekleniyor.

Çin'in ilk ticari klonlama şirketi 2014'te Doğu Şandong Eyaleti'nde kurulmuştu, klonlama yoluyla üç saf kan Tibet çoban köpeği dünyaya getirilmişti.
Editör: TE Bilisim