Mısır'da, Sina yarımadasının kuzeyindeki El Ariş kentinin batısında Bir el-Abid kasabasındaki El Rawda camiine bombalı saldırı düzenlendi, savcılığın verdiği bilgiyi aktaran devlet televizyonuna göre en az 235 kişi öldü.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaralı sayısının 130'u aştığını söylüyor.

Yetkililer saldırganların, patlamadan sonra cemaatin üzerine ateş de açtığını kaydediyor.

Devlet televizyonu Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah el Sisi'nin saldırıdan kısa süre sonra bir güvenlik toplantısı düzenlediğini ve hükümetin üç günlük yas ilan ettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların El Ariş'in hastanelerine taşındığını söyledi.

Saldırı, polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre Gazze sınırına yakın olan bölgenin yönetim merkezi El Ariş civarında, Cuma namazı kılındığı sırada, kalabalık bir camiye yöneldi.

Bir haberde, saldırıya uğrayan camiye, Sina'da güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin ve bizzat bir kısım güvenlik mensubunun gittiği kaydedildi.

Mısır güvenlik güçleri Sina yarımadasının kuzeyinde son yıllarda IŞİD militanlarıyla çatışma halinde. IŞİD 4 yıl içinde bu bölgedeki saldırılarında yüzlerce polis ve asker öldürdü.

Editör: TE Bilisim