KIBRIS TİME-ÖZEL

Ahmet Şahidov: "Yeni romanım babası Karabağ gazisi olan bir Azeri gencin Kuzey Kıbrıs'ta eğitim alması, daha sonra orada kalarak adanın birleşmesi için yaptığı mücadeleden bahsediyor"

Türk dünyası ile yakın ilişkilere sahip ve bir çok uluslararası bilimsel konferans ve etkinliklerde Azerbaycan'ı gereğince temsil eden şair ve yazar, felsefe doktoru Ahmet Şahidov bir süre önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olmuştur. ŞKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve diğer resmi kişilerle görüşen Ahmed Şahidov Azerbaycan diasporasının Kıbrısda düzenlediği bir takım etkinliklere katılmış ve Kıbrıs basınına röportajlar vermiştir. Bu barede bahs ederken Azerbaycanlı yazar gelecek planlarından da konuştu.

Kuzey Kıbrıs'la gönülden bağlı olduğunu söyleyen Ahmed Şahidov yaratıcılığında bu ülkeye özel yer ayıracağını kaydetti: "Bu, benim Kuzey Kıbrıs'a artık beşinci yolculuğum. Bundan önce de bu ülkede oldum, çeşitli etkinliklere katıldım. Artık ikinci kez ŞKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ile görüşüyorum. Bundan sonra da bu kardeş ülke ile bağlantıları sürdürecem. "

Bir yazar olarak, gelecek faaliyetinde Kıbrıs konusuna geniş yer vereceğini belirten Ahmet Şahidov şu anda yeni roman üzerinde çalıştığını ve yaz aylarında bu romanını yayınladacağını bildirdi: "Şu anda yeni bir eser üzerinde çalışıyorum. Yeni romanımın konusu iki ülkenin ağrılı sorunu olan Dağlık Karabağ ve Kıbrıs sorunu ile ilgilidir. Romanımın kahramanı genç bir Azerbaycanlı. Riad adlı bu genç eğitim almak için Kuzey Kıbrıs'a gidiyor, öğrenimini bitirdikten sonra orada kalıp yaşamak ve çalışmak kararı alıyor. Eğitim aldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde aktif sosyal faaliyete başlayan genç Riad daha sonra aktif siyasete katılıyor ve Kuzey Kıbrıs'ın milletvekili seçiliyor. Romanın ana muhteviyatı Kıbrıs'ın birleştirilmesi ve tüm dünyada tek bir Türk devleti olarak tanınmasıdır. İnşallah biz o günü göreceğiz ve benim yeni romanım da o günden haber veren bir kırlangıç olur. "

Eserini öncelikle Azerbaycan Türkçesinde, daha sonra ise Türkiye Türkçesinde yayınlayacağını belirten Ahmet Şahidov romana henüz isim koymasa da, eserinin büyük ilgiyle karşılanacağını vurguladı. Romanını Ankara'da basdırmayı düşünen Azerbaycanlı yazar onun hem Türkiye'de, hem de Kuzey Kıbrıs'ta piyasada olacağını bildirdi.
Editör: TE Bilisim