Halep'in Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye hava saldırısı gerçekleşti. Anadolu Ajansı saldırıda 58 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 100’den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırı sırasında camide 300'e yakın kişi bulunduğu belirtiliyor.

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bir savaş uçağı Halep'in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.” dedi.

Cevad, saldırı sonucu onlarca kişinin yaralandığını, enkaz altından çıkartılan ölü sayısının 24'ten 58'e yükseldiğini belirterek, “Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.” diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, "Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Sahadan bilgi akışı sağlayan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, caminin akşam namazı için gelenlerle dolu olduğunu ifade etti.

Camiye yönelik bombalı saldırı, başkent Şam’da adalet sarayında yönelik intihar saldırısından sadece bir gün sonra yaşandı. Başkentteki saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim