İspanya Bakanlar Kurulu, Mali'deki Fransız misyonunda görev yapması için bu ülkeye ulaştırma uçağı ve 50 kadar asker eğitmeni gönderme kararı aldı.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin, ''ulusal çıkarı'' için Mali'nin kuzeyinde Fransa'nın öncülüğünde yürütülen askeri operasyona destek vereceğini belirtti.

Morenes, Mali'deki durumla ilgili İspanya'nın özel bir büyükelçi atayacağını ve bu mesele üzerine uluslararası konferanslar düzenlenmesine de öncülük edeceklerini vurguladı.

İspanya'nın desteğinin temelinin, Fransa'nın yürüttüğü misyona AB'nin verdiği desteğe dayandığını dile getiren Morenes, ''İspanya, savaşa katılmayacak.

Maksimum önceliğimiz bölgedeki vatandaşlarımızın korunması ve güvenliği. İspanya yapması gerekeni yapıyor. İttifaklarımızın yanında olmalıyız. Çünkü bu bölge İspanya'ya yakın ve ulusal çıkarlarımız bunu gösteriyor'' dedi.

Mali'ye, ''Hercules'' tipi bir ulaştırma uçağı gönderecek İspanya, Mali'deki misyona direkt katılan askerlerin taşınmasını hedefliyor. Ayrıca Mali askerlerini eğitmek üzere de 50 kadar eğitmenin bu ülkeye gönderilmesi öngörülüyor. İspanya'nın göndereceği askeri ulaştırma uçağının, Fransa'nın yürüttüğü misyona diğer Afrika ülkelerinden gelecek asker desteği için de kullanılabileceği kaydedildi.
Editör: TE Bilisim