Çok iyi hatırlarım, geçmişte Serdar Denktaş kendi partisinden çok yakınır ve ‘Habeş Partisi’ diye de isimlendirip sitemini dile getirirdi.
Belli ki Denktaş bu tespitinde çok haklı çıktı!
İlk kurulduğunda yüzde 29 oy alan ve 15 vekil çıkaran parti gitti yerine Habeş Partisi’ni aratmayan bir parti geldi ve hiç değişmeden de duruyor.
Şimdi Serdar Bey çıkıp da ‘bu kez 12 vekil çıkardık’ derse bunun kendi partisinin değil UBP’den gelenlerle olduğunu herkesin bildiğinden hiç önemli değil!
O öyle inanmaya devam etsin!

Geçmişte defalarca DP-CTP ve CTP-DP koalisyonları denenmiştir.
Yaptıkları icraatlar çok ayrı tartışma konusudur ama hiç birinin de normal sürede sonlandığını göremedik bir türlü.
Şimdi de öyle olacağa benziyor!
DP, sanki de bir iktidar partisi gibi değil, Anamuhalefet gibi çalışıyor…
Bunda Saray’ın ne kadar katısı var onu pek bilemeyiz ama geçmişte vekil transferlerinden çok canı yanan DP’de şimdi bazı vekiller milletvekili transferini yasaklayan yasa çalışmasına tepki koyuyorsa, demek ki Serdar bey hala kontrolü eline alamamış demektir.

Bu konuda Zorlu Töre’yi anlarız;
İster sevin ister sevmeyin ama belki de tüm vekiller arasında belki de en fazla dik duran ve görüşlerinden çok da taviz vermeyen bir vekildir.
Her ne kadar kamuoyunda tepki alan vekil transferlerine çok sıcak bakılmasa da Zorlu Töre’nin ortaya çıkıp da buna karşı çıkması ve eski partisine döneceği mesajları vermesi bile onun cesurluğunu göstermektedir…
İyi de peki genel başkan Serdar Denktaş, buna niye sessiz kalmaktadır?
İşte benim anlayamadığım da budur!

İster Saray’ın desteği ile deyin isterse UG’nin desteğiyle Serdar Denktaş başkanlığındaki DP’nin elinde şu anda son bir şans vardır…
Serdar bey bunu kullanır ya da kullanamaz o da kendi sorunu ama, sanki de bir parti içinde iki parti varmış gibi bir görüntü Serdar Denktaş için olumsuz sonuçlar doğuracaktır.
Zaten UG’den dolayı parti tabanında hükümet olduktan sonra başlayan kaynama her geçen gün artarken, Serdar Denktaş’ın parti yönetiminin iplerine eline alması ve öncelikle atamalarını tamamlayıp, biraz da dışarıdan gelenlere değil de yıllardır kendi partisini sırtlayanlara olanak sağlaması, küstürdüklerinin gönlünü kazanması en mantıklı icraat olacaktır…




Talip Atalay’ın icraatları!

“Ben görevden alındıktan sonra kamuoyuna çok yansımasa da Sayın Talip Atalay’ın benim yerime Din İşleri Başkanı olarak atanması bayağı sancılı olmuştu.
Bir iddiaya göre Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu, Atalay’ın atanmasına karşı çıkmış ama ona rağmen atanmış; bir başka iddiaya göre bana kızan Sayın Eroğlu, bu atamayı istemiştir.
Talip Atalay’ın açıklamalarında, atanmasını Sayın İrsen Küçük bizzat istediğini belirtmiştir. Sonuçta bu makam boş bırakılamazdı ve birisinin atanması gerekirdi.
Yöntem ve en doğru seçim olup olmadığı tartışılabilir; ancak Atalay’ın başkanlığı dönemindeki bazı icraatları ve kendisine sağlanan bazı ayrıcalıkların hukuk devleti ve şeffaf toplum adına tartışılmasına ihtiyaç var…”

(Yusuf SUİÇMEZ)



MESAJ KUTUSU


Sayın Ahmet GÜLLE,
Ercan Havaalanı’nda bir çok ofiste sigara içildiğini biliyor muydunuz? Bazı bakanlık çalışanlarının da bundan haberdar olduğunu ve ahbap işi yapıp göz yumduğu iddia ediliyor, bilginize!

Sayın Şener ELCİL, bütün gün boyunca sizden Türkmenköy İlkokulu’nda öğrencilerin de aynı mekanda bulunduğu içki alemiyle ilgili açıklama bekledik ama boşuna beklemişiz. Sizce doğal bir görüntümüydü bu yoksa?

Sayın Hasan CURCİOĞLU
, Serbest Bölge’nin temizlik ihalesini hayatında temizlikle ilgisi olmayan bir bekçi arkadaşa vermişsiniz. Bu arkadaşın şirketi var mı, devlete vergisini ödeyecek mi bir araştırın bakalım.

Sayın Teberrüken ULUÇAY, cezaevinde meydana gelen dayak olayları konusunda biraz fazla sessiz kalmadınız mı? Bazı mahkumlar hatta gardiyanlar en kısa zamanda sizi ziyarete bekliyorlar, bizden iletmesi!

Sayın Fuat Türköz ÇİNER, 2 şubat’ta yapılacak olan DP kurultayında genel başkanlığa aday olduğunuzu öğrendik. Parti genel sekreteri bir yana siz de genel başkan yardımcısı olarak Serdar beyi epey terleteceksiniz desenize.

Sayın Mete BOYACI, genç yatırımcılardan proje satın almak için yeni bir şirket kurduğunuzu öğrendik. Çok da doğru bir karar ürettiniz. Umarız bu konuda devletten de destek görürsünüz…

Sayın Zeren MUNGAN, öğretmenler hazırlık ödeneklerinin ikinci taksitinin ne zaman ödeneceğini soran mesajlar gönderiyor. Bu yıl epey gecikme yaşanmış, bir hatırlatalım dedik…

Sayın Engin ARI, Unıversal Sigorta genel müdürlük görevinden istifa ettiğinizi üzülerek öğrendik. Bu arada çok sayıda yeni iş teklifi aldığınızı duyduk. Hayırlı ve uğurlu olsun…İş bilenin kılıç kuşananındır…

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU,
Türkmenköy İlkokulu konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. Bu arada SOS çocuk köyünde 20 öğrenci için üç minibüse para ödediğinizi biliyor muydunuz?

Sayın Ahmet CENNETOĞLU
, DP İskele ilçe başkanlığı için bir kez daha kolları sıvadığınız söyleniyor. Mehmet Erülkü ile epey kapışacağa benziyorsunuz desenize. Gazanız mübarek olsun…

Sayın Aykut ÜRETİCİ, Mağusa Hastanesi’nde yıl başı akşamı içki içen ambülans şoförlerinin görev yerini anında değiştirerek hassasiyet göstermişsiniz. Tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz…

Sayın İlker EDİP, hadi diyelim okul müdürü ve bazı veliler düşünemedi, bari siz çok sevilen ve sayılan bir belediye başkanı olarak minik çocukların yanında hem de bir derslikte viski alemine izin vermeseydiniz. Şimdi ayıklayın bakalım pirincin taşlarını…

Sayın Aysın KARADERİ, Turan Meral’i federasyondaki görevinden niçin durduğunuz konusunda bir açıklama yapacak mısınız? Boşuna hem ekmek parasıyla oynadınız hem de bazı olayların kapatılmasına olanak yarattınız.

Sayın Asım VEHBİ, sizin okulun bazı öğrencileri dağda mahsur kaldığı için demek ki artık dağcılık okulunu açma zamanı geldi değil mi? Özellikle yeni öğrencilerin yanına birer de rehber öğretmen vermekte yarar var…

Sayın Ergün SERDAROĞLU, bazı otobüs işletmelerinden hakkınızda şikayetler gelmeye başladı. Ekmek paralarıyla oynadığınızı iddia ediyorlar. Yani bütün işi gücü bıraktınız da şimdi de onlara mı el attınız. Yakıştıramadık doğrusu!

Sayın Erhan ARIKLI, transfere hazırlanan bazı vekiller epey canınızı sıkmışa benziyor. Siz boş verin onları. Asıl 2 Şubat’ta hangi başkan adayını destekleyeceksiniz ona bir karar verin. Bir yanda dünürünüz, diğer yanda yılların dostluğu. İşiniz çok zor değil mi?

Sayın Mehmet AVCI, Lefkoşa-Girne anayolunda bir şirketin keyfi olarak açtığı yol üzerine ‘devletin gücü yok mu’ diye sormuşsunuz! İlahi yani bu da soru mu, bu ülkede devletten daha üstün şirketler olduğunu bilmediğinizi söylemeyin sakın, kimse inanmaz!

Sayın Bulut AKACAN, UBP-DP’nin ortak adayı olarak Girne belediye başkan adaylığına soyunduğunuz söyleniyor. Sümer Aygın’ı başka türlü tahttan indirmek zor gibi görülüyor değil mi? Hayırlı olsun…




Günün Fıkrası

Bütçe

Amerika dışında çalışan bir koca, karısına şöyle bir mektup yollamış.
-Sevgilim Mary bu ay sana maaşımdan para yollayamıyorum onun yerine yüz öpücük gönderiyorum. Unutma, sen benim bir tanemsin. Kocan Bill.
Bir müddet sonra karısı da şu cevabı yolluyor;
-Sevgili Bill, gönderdiğin yüz öpücük için çok teşekkür ederim. Onları şöyle harcadım:
-Sütçü 1 aylık süt için 3 öpücüğe razı oldu. Elektrik tahsildarı ile işi 7 öpücüğe bağladım. Ev sahibi günlük kira taksitlerini her gece alıyor. Bakkal ile başka türlü anlaşmaya mecbur kaldım. Diğer masraflarda 40 öpücük tuttu. Beni merak etme, bakiye 30 öpücüğüm var, bu ayı çıkarabilirim. Gelecek ayda aynı mı olacak, bana acele bildir, ona göre plan yapacağım.
Bir tanecik karın Mary...