Önce Cumhuriyet Meclisi’nin genel yapısına bakalım…
Kimmiş doktor vekiller bir görelim;
CTP-BG:
Dr.Salih İzbul,
Dr.Sibel Siber,
Dr.Ahmet Gülle,
Dr.Abbas Sınay,
Dr.Arif Albayrak,
UBP:
Dr.Ali Pilli,
Dr.Faiz Sucuoğlu,
Dr.Erdal Özcenk,
Dt.Ünal Üstel,
Dr.Ahmet Kaşif,
Dr.Ergün Serdaroğlu,
Dr.Hamit Bakırcı,
DP-UG:
Dr.Özdemir Berova,
Dr.Mustafa Arabacıoğlu,
Dr.Hakan Dinçyürek,
TDP:
Dr.Mehmet Çakıcı.
Biraz sitem edeceğim doktor vekillerimize…
Bir çoğu sırf doktor oldukları için Meclis koltuğuna oturdular!
Çünkü bizde doktor olup Meclis’e girmek en kolay iş neredeyse…
Çevreleri en geniş meslek sahibi onlar, birçoğunun hastaları ile ilişkileri aile ilişkisi düzeyinde…
Onun için seçim günü geldiğinde vatandaş da çok duygusal olduğu için doktoruna oy vermeden edemiyor…
Sonuç ortada…
50 kişilik Cumhuriyet Meclisi’nin 16 koltuğunu doktor vekiller oluşturuyor!
Gözümüz yok otursunlar ama ara sıra da başlarını iki ellerinin arasın alıp düşünsünler;
Ülkenin sağlık sistemi ayaklar altında sürünürken biz bunun için ne yapıyoruz diye!
Yukarıdaki isimleri bilakis yazdım…
Birçoğu da dostumuz, kardeşimiz, ağabeyimiz.
Ülkedeki sağlık sisteminin geldiği nokta ortada, durumdan memnun olan tek bir kişi bile yok!
Haliyle biz de vatandaştan gelen ihbarları değerlendiriyor ve neredeyse hemen her gün ülkenin dört bir yanında sağlıkta yaşanan olumsuzlukları yansıtıyoruz!
Ve emin olun ki bunları yazarken sevinerek yazmıyoruz…
Aksine bu konuları sık gündeme getirdiğimiz için de içimiz acıyor!
İlgili bakanı eleştiriyoruz, müsteşarı eleştiriyoruz, başhekimleri eleştiriyoruz…
Ve onların çaresizlik içinde kalmalarını izliyoruz!
Onun için buradan Meclis’teki tüm doktor vekillere sesleniyoruz;
Hangi parti rozeti taşıdığınızın hiçbir önemi yoktur!
Sadece mensubu oldukları partinin değil tüm ülke insanının vekili olduklarını hatırlatma gereği duyduk!
Ve üzülerek söylüyoruz ki birer hekim olarak meslek hayatınız ne kadar başarılarla dolu olursa olsun vekillik görevinizi layıkıyla yerine getiremiyorsunuz…
Lütfen artık bir araya gelin ve kokuşan ülke sağlık sistemini yeniden inşa etmek için siyasi rozetlerinizi bir yana koyarak işbirliği yapınız…
 
 
Okur şikayeti:
“Cihazlar hep bozuk!”
 
“İyi günler, ben diyabetim… Yaklaşık her yıl şeker testi için çubuklar ve de şeker ölçüm cihazları yenilenir, yeniden ihaleye çıkılır, elimizdeki ölçüm cihazlarını da kullanamaz oluruz, dolayısı ile cihazlarımızı atarız veya biriktiririz.
Mesela benim evde en az 20 cihazım var, çünkü küçük kızım da diyabet, fakat bu yıl ihaleyi kazanan firma(Sait Avcı imiş, bizzat sayın bakandan öğrendim, çünkü bu konuyu sayın bakana da sözlü olarak ilettim... Sıkıntı Merkezi İhale Komisyonu’ndan başlarmış)
İlgili firmayı aradım bir bayanla muhatap oldum, Mağusa Hastanesinin bana verdiği 4. cihaz dahil bozuk çıktı, muhatap olduğum bayan 23 58007 nolu telefondan, şirket adı MEDPRONİCS . size döneceğiz dediler üzerinden 72 saat geçti, ne dönen ne muhatap, bu bozuk aletleri merkezi ihale komisyonu doğal alarak kabul etti.
Belki  bedeli de ilgi firmaya ödendi, yazık değil mi bu fakir fukara devletin parasına?
BİZLERDEN GIDIM GIDIM TOPLANAN BU VERGİLERİN karşılığının heba edilmesine?..”
 
 
“Geçici iş uğruna kanser olmayalım!”
 
Radyasyon alanında çalışacak olan personelin KKTC Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na göre radyasyonlu alanda çalışmalarından dolayı çalışma saatleri bellidir.
Anlaşılan sağlıkta reform kanseri personelde artırma olasılığını artırmayı amaçlıyor.
KKTC Kamu Sağlık Çalışanları Teşkilat Yasası’nda radyasyon onkoloğu 2 adet ve radyoterapi teknikeri 2 adet halı hazırda kadrosu mevcuttur.
Sağlık Bakanlığı (KKTC) sayfasından detaylar takip edilebilir…”
 
(Fuat Türköz ÇİNER)
 
 
Nijeryalılara dikkat!
 
Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi KKTC ziyaretinde bazı yetkililere uyarılarda bulunmuştu…
Öğrenci olmayan ya da öğrenci kaydı yaptırıp okumayan Nijeryalı gençlerin potansiyel suç oluşturdukları yönünde…
Doğru da söylemiş!
Polis bültenlerindeki adli suçların neredeyse tümünde artık Nijeryalılar var…
Uyuşturucu suçları onlarda.
Hırsızlık ve soygun olaylarında başı onlar çekiyor.
Darp olayları yine onlarda…
Tecavüz olaylarına da karışmaya başladılar!
Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere emniyet güçlerini bu konuda işbirliği yapmaya çağırıyoruz…
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Ahmet BENLİ, Türkiye’den suyun yönetimi konusundaki olumsuz tavırlarınız nedeniyle K.T.Belediyeler Birliği Başkanlığından da istifa etmeniz istenmeye başladı. Bu konuda diğer belediye başkanları aralarında imza toplayıp istifanızı isteyecekler haberiniz olsun istedik!
Sayın Önder SENNAROĞLU, partiniz ile ilişkileri artık tamamen kopardığınız ve karar aşamasında olduğunuzu öğrendik. Çok büyük ihtimalle de ilk genel seçimlerde UBP’den aday olacağınız tahmin ediliyor.
Sayın Said Zeki AVCI, şirketinizin ihale usulüyle bakanlığa sattığı şeker ölçme cihazlarının büyük bölümünün arızalı olduğu konusunda hem hastalardan hem de bakanlıktan şikayetler gelmeye başladı. İlgilenmenizde yarar görüyoruz!
Sayın Kudret ÖZERSAY, Göçmenköy Spor Kulübü başkanını Halkın Partisi’ne transfer edince bölgede deprem oldu diye duyduk. Spor camialarına yöneldiğinize göre artık bu işi öğrendiniz demektir…
Sayın Hasan SADIKOĞLU, 2010 yılında İskele boğazı kıyılarındaki kaçak yapıların yıkım kararının tamamen sizin sorumluluğunuzda olduğunu öğrendik. Bakalım ilk kepçeyi ne zaman indireceksiniz biz de çok merak ediyoruz!
Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, Ercan’dan CAS çalışanları aradı ofislerin neredeyse yıkılmak üzere olduğunu şikayet ettiler. Konuya duyarlılık göstermeniz ve ilgili şirketi uyarmanız isteniyor!
Sayın Salih İZBUL, ne kadar ilgi gösterirler bilemeyiz ama artık Meclis’teki tüm hekimlere bir çağrıda bulunup memleketin sağlık sistemine kafa yormalarını isteme zamanı geldi de geçiyor gibi! Bütün yükü sizin sırtınızda görünce içimiz eriyor!
Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, DP ile dirsek temasında olan bazı partilileriniz hükümetin yıkılması için ellerinden geleni yapmakta hiç çekinmiyorlar! Hele de bazıları kendilerini bakanlık koltuğunda görmeye bile başladılar değil mi!
Sayın Mustafa TEL, Lefkoşa Kaymakamlığına yeniden getirilmeniz hem vatandaş hem de çalışanlar arasında epey memnuniyet yarattı. Bu görevin uzmanı olarak atanmanız doğru bir karardı. Hayırlara vesile olsun…
Sayın Mahmut ÖZÇINAR, Tayyip beyin Güzelyurt açıklamasından sonra derin bir nefes çekip rahatladığınız gözlemlenmiş. Siz yine de sağlam basın çünkü bu kez referandum bile olmayabilir diyorlar!
Sayın Asım AKANSOY, Girne emirnamesi konusunda başarılı ve cesur bir adım attınız ama bu işten epey rant elde edecek olanlar da var diyorlar! Alınmış bütün izinleri iptal etmezseniz sanki de olaya gölge düşecek gibi görülüyor!
Sayın Kemal Deniz DANA, Turizm Bakanlığı’nın yıllardır Londra’da bir gazeteye aylık 2 bin 500 sterlin ödediğini öğrendik. Bir araştırın bakalım bu gazete bu paranın karşılığında KKTC turizmine ne katkıda bulunuyormuş!
Sayın Süleyman MANAVOĞLU, sabit olmayan araç içindeki radar öyle işe yaradı ki vatandaş ansızın ayağını benzinden çekti! Demek ki ara sıra sünnetçi korkusu vermek işe yarıyormuş değil mi?
Sayın Mine GÜRSES, 31.5 yaşınıza girdiğinizi ve coşkulu kutlamalarla bir yaş daha aldığınızı öğrendik. Bu dünyada güzel olan ne varsa hepsi sizinle birlikte olsun. Nice sağlıklı mutlu yaşlara…