Hani geçenlerde 'Devlet Piyangosu Yine Çıldırttı' başlığıyla bir yazı yayınlamıştık ya;
Bu yazıda devletin bu konuda vatandaşı ahmak yerine koyduğunu iddia etmiştik!
Bu konuda ki fikrimiz değişmedi aksine daha da perçinlendi...
Çünkü aylardır kimseye büyük ikramiye isabet etmeyince başta bilet satıcıları olmak üzere vatandaş büyük tepki göstermiş ve bilet satıcıları artık satmak istemediklerini, vatandaş da bilet almak istemediğini ifade eden açıklamalar göndermişti.
Yani şu anda ortada doğal bir ambargo söz konusudur...
Peki sorumlu müdür arkadaş bize nasıl bir açıklama göndermişti, hemen küçük bir alıntı yapalım;
"Devlet Piyangosu demek, ülke sporuna katkı demektir. Önümüzdeki günlerde yapmayı düşündüğümüz bazı yasal değişikliklerle kurumun sosyal hayata katkısının daha fazla olmasını hedeflemekteyiz..."
Ah Yudum hanım ah!
Demek ki devlet piyangosu demek spora katkı demektir öyle mi?
Demek ki sizi o makama oturttular ama siz haberlerden bir habersiniz!
Artık toplanan para ile spora katkının yakından uzaktan ilgisi bile olmadığını bilmiyorsunuz...
Ya da gazete okuma alışkanlığınız yok!
Oysa bakın Bakanlar Kurulu 21 Şubat 2014 tarihinde nasıl bir karar almış ve bu karar Resmi Gazete'de de yayınlamış;
"Bakanlar Kurulu 21 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Piyangolar (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na bağlı olarak artık piyango gelirlerinin devlet bütçesine aktarılmasını kararlaştırdı. 
Bu durumda eskiden spor tesislerine ve eğitime harcanan spor fonunu kaldıran hükümet artık müşterek bahis ve piyangoların gelirlerini devlet bütçesine aktaracak..."
Üzgünüz ama gerçek bu Yudum hanım!
Bu da demektir ki sizin açıklamanızdaki gibi Devlet Piyangosu demek, artık spora katkı demek değilmiş!
Ha keşke büyük açıklamalar yapmadan önce biraz araştırıp, neyin ne olduğunu öğrenseydiniz en azından kamuoyu karşısında mahcup durumlara düşmezdiniz...
...
Madem ki konu Yudum hanım işte bir konu daha;
Yine geçenlerde bir gazetemize yaptığı açıklamada bazı bayilerin Rum piyango bileti sattığını ve bunun yasal olarak suç olduğunu ifade etmişti...
İyi de bunları belirlemek için ne yaptınız?
Doğru bir tespittir bu;
Şu anda KKTC'de piyango satan 6 satıcı ne yazıktır ki KKTC ve TC biletlerinin yanı sıra Rum piyango bileti de satmaktadır...
İşte size kendiniz ispatlamanız için çok iyi bir fırsat!
Madem ki bu işi yapanlar 3 ay hapis yatacak bir cezayı hak ediyor bunu bulup ortaya çıkarmak da sizin görevinizdir...
Zorlanırsanız, size bazı ip uçları verebiliriz!
 
 
 
Meyhane paralarını kim ödüyor?
 
"Gazi Mağusa Belediyesi hafta içi büyük ihtimal rutin toplantıdan sonra Başkan ve encümen üyeleri ve belediye müdürü ile saat 22.00'gibi Dumlupınar Restorana geldiler..Toplantıdan sonra stres atmaya herhalde, bende yan masadaydım.DİKKATİMİ ÇEKEN OLAY HESABI Belediye Müdürü ödeyip fatura aldı..İlginç geldi..İnşallah yanlış gördüm..Bizim su paraları veya ödediğimiz bir çok vergi Başkan ve tüm partilerin encümenleri tarafından meyhane'ye mi ödeniyor...!!! Umarım yanlış gördüm Müdür beyin aldığı fatura veya makbuz o akşamın ödemesi değildir İNŞALLAH..Ha öyleyse de benim verdiğim ruhsat veya çeşitli vergileri meyhanede harcanmasın lütfen...Yazıp yazmamakta da tereddüddeydim  tabi ki belediyenin izaz ikram bütçesi olmalı da kendi kendilerine izaz ikram olmamalı.."
 
(H.U)
 
 
Dış temsilcilikler konusu...
 
"Sevgili Levent Bey,Dış Temsilcilikler hakkında yazdığınız yazıyı okudum ve üzüldüm
Ben de Kuzey Kıbrıs Türk Devletinin Bakanlar kurulu kararı ile Fahri Konsolosu (2009) size hafta sonu tarafımızdan yapılanları etraflıca yazacağım ama kimseden tek kuruş almadan ve kimseden bir şey beklemeden kurduğumuz konsolosluğu ilk önce inceleyin.
Ayrıca Bayraklarımızı da asmak için ölçülere burada ben yaptırıyorum
Saygılarımla.."
 
(Dr.Kandemir Özdemir)
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Ahmet BENLİ, yakın dostlarınıza belediye yasaları değişmediği taktirde istifanızın cebinizde olduğunu söylemeye başlamışsınız. Anlaşılan siz iyice niyeti bozdunuz. İstifa yerine diğer başkanlarla birleşip ortak kararlar üretebilirsiniz. Daha etkili olacak kanısındayız…
Sayın Hasan TAÇOY, Telekomünikasyon Müdürünü görevden almakla büyük operasyonu başlattığınızı ve arkasının da geleceğini öğrendik. Özellikle ambarlarda atılı duran malzemeleri bir yoklayın bakalım, orada niçin gözen çıkarıldılar, devletin bu alımlardan zararı var mı?
Sayın İsmail ARTER, vatandaşlar belediyenizin faturalarını bazı meyhanelerde görünce ister istemez tepki göstermeye başladılar. Bu sıralar muhasebeyi kontrol altında tutmakta yarar var zira belediye mercek altına alındı ve vatandaş da iyice isyankar oldu.
Sayın Kadri FELLAHOĞLU, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında Sibel Siber’in ekibinde olmanız ve seçim bürosunda görev almanız sanırız sizin bazı iş karıştıran kurmaylara da iyi bir cevap teşkil edecektir. Umarız çalışmalarınızın karşılığını ekip olarak alırsınız.
Sayın Cemal ERDOĞAN, şu küfürlü konuşma meselesi yüzünden her telden ayrı bir melodi çalınmaya başladı. Söylentileri sonlandırmak için kamuoyuna bir açıklama yapmak en iyisi olacak gibi görülüyor. Ettiyseniz ettiniz memlekette ruh hali düzgün olan kimse kalmadı ki…
Sayın Derviş EROĞLU, dün ülke genelinde ciddi bir şekilde aday olmayacağınız yönünde söylentiler dilden dile dolaştı. Acaba diyoruz bunun Tayyip bey ile görüşmenizle ilgisi olabilir mi? Hadi artık açıklayın da vatandaş meraktan çatlayacak duruma geldi.
Sayın Mehmet HARMANCI, LTB’nin davalık işlerinin hangi avukatlara hangi şartlarda kimin talimatıyla verildiği yönünde bazı mesajlar almaya başladık. Bir yerlerden talimat alarak bu isimleri belirlediğiniz umarız doğru değildir…
Sayın Yudum MİŞON, KKTC’de marul gibi Rum piyangosu satıldığını biliyor muydunuz? Cezası 3 ay hapis olan biletleri acaba hangi bayileriniz satıyor. Büyük cesaret işi doğrusu değil mi? Hadi bakalım başlayın hafiyeliğe!
Sayın Zeren MUNGAN, kamu çalışan ve emeklilerini şimdi de 13. Maaş sendromu daraltmaya başladı. Ödenecek paranın hazinede olmadığı haber ve iddiaları üzerine bir açıklama yapmak zorunlu haline geldi değil mi?
Sayın Serdar DENKTAŞ, partinizden istifa eden Zorlu Töre de dahil 4 vekilin imzaladığı senetleri avukata verdiğiniz birkaç güne kadar ihbarların gönderileceğini duyduk. Eğer kazanırsanız 2 milyon TL hiç de fena bir rakam değil yani.
Sayın Mustafa ÇOBANOĞLU, motorlu araç ithalindeki usulsüzlükler konusunda sizi tam iki ay önce uyarmıştık. Şimdi Motorlu Araçlar Birliği başkanı da aynı şikayetleri dile getirmeye başladı. İçeride bur huzur operasyonu yapmaya ne dersiniz?
Sayın Kutlay ERK, KTHY eski çalışanlarının devlette istihdamı konusunda olumlu gelişmeler yaşanınca sizin de parti içinde gücünüz biraz daha artmaya başladı. Zira bu konuda parti içinde bir ikilem olduğunu bilmeyen yok. hayırlara vesile olsun.
Sayın Hamit BAKIRCI, hafta sonu genellikle İskele ve Mağusa’da DP-UG’ye geri döneceğiniz konuşulmuş. Böyle bir niyetiniz varsa arayın Serdar beyi zira kendisi Mevlana Hazretleri gibidir. Hatadan dönmek de erdemdir değil mi?
Sayın Çağlayan CESURER, 13.2 milyon Dolarlık ihalesiz jeneratör alımına nasıl olur da 2006 yılının devamı deyip de destek verirsiniz anlamak çok zor doğrusu! Aradan tam 8 yıl geçmiş ve bu kadar yüksek bir rakama ihalesiz alım mı olurmuş?
Sayın Sevgül ULUDAĞ, Avrupa Yurttaşlık Ödülü’ne layık görüldüğünüzü ve ödülünüzü almak üzere Brüksel’e gideceğinizi memnuniyetle öğrendik. Tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…
 
 GÜNÜN FOTOĞRAFI:
 

Günün Fıkrası
 
 
Mars'a kim gidecek?
 
NASA Mars'a adam gönderecekmiş. Sadece bir kişi gidebilecek, giden de geri dönemeyecekmiş. İlk aday olan mühendise bu iş için ne kadar isteyeceğini sormuşlar:

- 1 Milyon Dolar demiş ve eklemiş,

ormanlara bağışlayacağım.

İkinci aday olan doktora da aynı soruyu sormuşlar.

Doktor:

- 2 Milyon Dolar demiş.

Bir milyonunu aileme bir milyonunu da tıbbi araştırmalara bağışlayacağım.

Üçüncü aday olan Temel aynı soruya;

- 3 Milyon Dolar diye cevap verince yetkililer diğerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon dolar istediğini sormuşlar. Temel yetkililere doğru eğilmiş, kısık bir sesle:

- 1 milyonunu ben alırım, 1 milyonunu size veririm, mühendisi de Mars'a göndeririz.