Kuzey Kıbrıs Darts Fedrasyonu geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenledi. Tabi ki Darts’ı sevenlerden ama oynayamayanlardan biri olarak bende oradaydım. Yıllarca Darts haberleri yaptım. Keyifle izleyerek, zevk alarak yazdım her haberi.

Küçük yerdeyiz.

Dün Darts sporunun adını anmazken bugün 7’den 70’e herkes darts’a merak sardı.

Ne mutlu ki çocukların, gençlerin ve daha ileri yaşlardaki kesimin güvenle oyalanabileceği spor gelişmeye ve büyümeye başladı.

Tabi her büyümenin sancılı bir süreci var. Büyürken istekler de artıyor. Sorunlar da….

Darts Federasyonu’nu ilk kez Uğur BARANİ zamanında tanıdım. Kendisini tanıdığım zaman dartsın buralara gelebileceğini anlamıştım. Başarıları ile birçok kez ismini Darts’ta duymuş olmalı herkes. Örnek alınabilecek bir dartçı diyebilirim.

Bugün çok sevgili dostlarımızdan biri de başkanlığını yürütüyor. Sevgili Gürtap DAVUTOĞLU.

Gürtap bu işe gönül vermiş. İçinde pişmiş başarılı bir dartçı.

Her iki ismi de federasyon başkanı olarak doğru isimler olarak görüyorum. Tüm bunların yanında nasıl büyüdüklerine de şahit olmak gurur veriyor. Zor şartlarda bir arada olabilmek ve kenetlenmek önemli.

Evet, aslında tüm bu güzelliklerin yanında olumsuzluklar da var. Öncelikle basın toplantısında tüzükleri ile ilgili birtakım sıkıntılar aktarıldı. Eminim kısa süre içerisinde tüzük yenilecek ve istenilen düzeye getirilecektir.

Bunun yanında federasyon çatısı altında olan ama federasyonun aldığı kararlara karşı birkaç birlik olduğunu gördüm. Bence bir birlikteliğin devam edebilmesi için öncelikle saygının yitirilmemesi esastır. Spor neden yapılır? Bunu bilerek hareket eden kişilerin sorun yaşamaları olası olsa da daha uzlaşı içerisinde olmaları beklerim. Federasyonun aldığı kararlar elbette ki kuran değildir. Ama tüzük gereği uygulanması gerekenler de uygulanmalıdır. Her birlik kendi doğruları ile hareket edecek olursa Federasyon işlevini yitirir.

Bu konu dışında bir kadın olarak darts’ın yapılması hatta kadınların da özendirilmesi taraftarıyım. Ama darts oynandığı esnada meydana gelen görüntülere şiddetle karşıyım.

Darts oynandığı esnada her yaşta genci o ortamda görmeniz mümkündür. Ama ortamda içki içilerek meze yenmesini çok etik bulmuyorum. Sanki darts’ın ana menüsü alkol ve mezeymiş gibi lokallerde yaratılan ortamları çok benimsemedim. Federasyon başkanından beklentim öncelikle alkol alınması şart olmayan bu spora bir kural koyarak alkollü ortamlarda darts’ı yasaklamasıdır. Çocuklara da kötü örnek olduğunu düşündüğüm bu ortamlara herkes güvenle çocuğunu göndermek ister. Alkolün verdiği etki ile yaşanabilecek olası kavgaların sorumluluğunu kim üstlenmek ister ki? Federasyon başkanına çağrımdır; ‘lütfen bir an önce darts’a kurallar getirin ve darts oynanan ortamlarda alkolü yasaklayın’.