Geçenlerde bir arkadaşım aradı.

Cumhurbaşkanı sayın Akıncıyla görüşmek istediğini fakat kendisine ulşamanın ne yazık ki mümkün olmadığını dile getirdi.

Bir kez Cumhurbaşkanlığını arayarak sekretere bu isteğini ilettiğini ,ondan önce Cumhurbaşkanlığında özel kaleme bu isteğinin iletildiğini son olarakta Cumhurbaşkanlığı web sitesine girerek oradaki iletişim sayfasından isteğini gönderdiğini aktardı.

Yaklaşık 5 aydır tüm girişimine rağmen bu isteğinin karşılık görmediğini söyledi.

Geçenlerde tekrar aradı .Hakan dedi.Biliyorsun Cumhurbaşkanı çok sevdiğim bir kişiydi fakat neden bizi kaale almıyor anlamış değilim .Tamam Cumhurbaşkanı çok yoğun ama 5 ayda bir kişi bile geri dönüş yapmazmı diye tekrar içini döktü.Ve çok garip bir şeyden daha bahsetti.

Biliyorsun dedi uzun zamandır sayın Akıncıya ulaşmak istiyorum.Deneyebileceğim tüm yolları denedim fakat olmadı.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesine bakarken gözüme yurttaşlarla iletişim birimi diye bir bölüm olduğunu gördüm.Buradada isim soyisim, tel no ve mesaj yazma yerleri olduğunu görünce birde bu sayfadan şansımı deneyim dedim.İsmimi soyismimi telefon numaramı adresimi en sonda mesajımı yazdım.

Fakat o ne.Mesajı göndermeye iş gelince mesaj gönderme tuşunu tüm aramama rağmen bulamadım.

Çünkü yoktu.

Arkadaş böyle deyince Benimde tuhafıma gitti.Hemen Cumhurbaşkanlığının web sayfasına girdim.Yyurttaşlarla iletişim birimi sayfasına girdim.

Dediği doğruydu.

Sayfada konu başlığı altında seçilmesi  gereken soru/bilgi edinme /şikayet ve doldurulması gereken isim soyisim,adres,email adresi ve mesaj adlı bölümler olmasına karşın bu bilgileri Cumhurbaşkanlığına iletecek gönder butonu yoktu.

Sayın Cumhurbaşkanım

 KKTC Cumhurbaşkanlığı web sayfanızda yurttaşlarla iletişim birimi diye bir sayfa bulunmaktadır.

Bu sayfada “Yurttaşlarla İletişim” birimi, yurttaşlarımızla doğrudan ve kesintisiz iletişim kurmak amacıyla hizmet vermektedir diye başlayan ve  bu kapsamda, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin 30 Ocak 2016 tarihli 35. Birleşiminde oy birliğiyle kabul olunan“Bilgi Edinme Hakkı Yasası” kapsamında yurttaşların dilekçe ve başvurularının işleme alınması, takibi ve yurttaşlara geri dönüş yapılmasından sorumludur diye devam eden birde yazı bulunmaktadır.

Yurttaşlarla İletişim Birimi ayrıca, yurttaşlarımızdan KKTC Cumhurbaşkanlığına iletilen tüm görüş, öneri ve taleplerin alınıp ilgili birimlere iletim ve takibini yapmaktadır diyede ekliyor.

Son olarakta not kısmında,

Yurttaşlarımızın başvuru ve dilekçelerinde isim, soyisim, adres ve iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası ve mail adresi) belirtmeleri rica olunur deniyor.

En sonunda ise sizlerle iletişim kuracaklar için oluşturulan isim soyisim email adres ve mesajınız adlı bir bölüm bulunuyor.

Yalnız sayın Cumhurbaşkanım bu sayfada bu mesajı sizlere iletecek olan gönder butonu bulunmuyor.

Bugüne kadar bu sayfadan mesaj atan oldumu olmadımı .Gönder butonu vardıda sonradan yanlışlıklamı çıkarıldı bilemiyorum ama size ulaşıp haber vermek için bende bulamadım.