Okuyucuya bir özür borcumuz var;

Geçtiğimiz hafta elimize bir anket sonucu geçince bunu yayınlamış ve yenilerine de yayınlayacağımızı vaat etmiştik.

Yapamadık!

Çünkü 28 Temmuz seçimleri için onlarca anket yaptırıldığı halde ele geçiremedik.

Anlaşılan o ki anket sonuçlarını bize ulaştıracaklarını söz veren bazı siyasiler anket sonuçları kendilerine göre iyi çıkmadığı için bize de vermek istemediler.

Bunun başka bir izah tarzı olamaz!

Onun için seçimlere artık sayılı saatler kala bize de lafazanlık yapmak düşüyor.

Kesin olan tek şey CTP’nin 28 Temmuz akşamı birinci parti olacağıdır.

Bunu CTP’liler dışında diğer aday tüm partiler de kabul etmiş durumda.

Tabi ki CTP, Özkan Yorgancıoğlu’nun dediği gibi 28 milletvekili filan çıkaramaz ama hem başkanın hem de bütün CTP’lilerin gözü kulağı TDP’nin üzerinde olacak.

İki büyük merkezde mitingini iptal eden TDP’nin bizim aldığımız duyumlara göre seçimlerde barajı geçeceği ve 2 ya da 3 vekil çıkaracağı iddia ediliyor.

Eğer baraj sorunu olursa o zaman CTP’nin de tek bayına iktidar için önü açılmış olacak ve şu anda 20-21 vekil kazanmasına kesin gözüyle bakılan CTP, birinci geleceği merkezlerde birer fazla vekil çıkarıp tek başına iktidarı zorlayacak.

Ama şunun da altını çizmek gerek ki, en koyu CTP’yi bile TDP’nin barajı geçmesi halinde ‘tek başına iktidarız’ diyemiyor.

Bir de katılım ne kadar fazla olursa en fazla CTP’nin işine yarar diyen partililer de azımsanmayacak kadar çok.

Çok eski dostum, çok da fanatik bir CTP’li dostumun değerlendirmesine göre CTP Lefkoşa’da 7 vekili zorluyor.

Mağusa ve Girne’de de 5’er vekil kazanacaklarına inanıyor.

Güzelyurt’ta 3 vekilin, ama İskele’de halen 1.5 vekilin olduğu iddia edilirken buna göre CTP taş çıkarsa ancak 21-22 vekili bulur.

Yine kendisinin tahminine göre, CTP’nin şu anki oy oranı yüzde 41.30.

UBP’nin yüzde 27, DP’nin de yüzde 20 alacağını söylüyor.

Onun da gözü TDP’nin oylarında ve barajı geçmediği taktirde CTP için iyi bir fırsat doğacak.

Bir d ebenim gibi karmacılardan beklentileri var ki o da iki vekil kazanılması için yetip de artacak.

CTP’nin birinciliği kesin gözükürken şimdi üst düzey kurmaylar seçimi değil de seçim sonrasını düşünmeye başladılar.

Zira, seçim sonrası hükümet olmak için ateşten bir gömlek giyilecek ve özellikle de Ankara ile ilişkiler CTP için büyük bir sıkıntı yaratacak.

CTP’nin UBP ile koalisyon kurması için Ankara’dan bir takım telkinler geleceği daha şimdiden belli olurken, CTP-DP koalisyon hükümeti de kamuoyu tarafından neredeyse şimdiden benimsenmiş durumda.

Özkan Yorgancıoğlu ve ekibi daha seçimler yapılmadan ezeli rakip UBP ile mi yoksa yaramaz çocuk DP ile mi hükümet kuracaklar, onun hesabını kitabını yapmaya başladılar.

Yine de TDP’nin barajı geçip geçmemesi, çok şeyi değiştirecek nitelikte.

 

Ersan Saner tek garanti aday!

28 Temmuz seçimlerinde sonucu en fazla merak edilen seçim bölgesi Mağusa oldu.

Derviş Eroğlu faktörünün büyük olduğu bölgede CTP ve UBP birincilik için yarışırken hemen arkalarında Eroğlu’nun da artık ‘mühür’ istediği  DP-Ulusal Güçler geliyor.

Siyasi kulislerde UBP’de kazanacağı garanti olarak görünen ilk isim Ersan Saner gelirken, kazanması muhtemel adaylar arasında UBP ilçe Başkanı Sunat Atun da görülüyor.

Seçimin gözde adaylarından Mağusa Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Özcenk’in de karma oylarla meclise gireceği söylenirken Turgay Avcı’nın kazanacağına kesin gözüyle bakanların sayısı da oldukça fazla.

Yılların tecrübesi Dr. Ertuğrul Hasipoğlu sanki de tam sınırda gidip geliyor. Oğlu Oğuzhan Hasipoğlu’nun manşetlerde çıkan haberleri her ne kadar Ertuğrul Hasipoğlu’nu yıpratsa da kazanırsa sürpriz sayılmayacak.

Seçimlerde en fazla parayı harcayan iki işadamı Ramazan Gündoğdu ile Gürsel Uzun.

Gündoğdu, elçiliğin adayı olarak kendini lanse ettirmeyi başardı, Uzun’a ise İrsen Küçük’ün büyük destek verdiği söyleniyor.

Eski ilçe başkanı Suat Bora Durdu’ya da şans verenler az değil.

Durdu, sadede UBP oylarına değil karma oylarla meclise gireceğine inanıyor.


Su faturası topluyorlar!

İhbar Güzelyurt’tan geldi;

Bazı partiler seçime çok az bir süre kala ev ev gezip özellikle TC kökenli ve gurbet diye tabir edilen seçmenlerin su faturalarını ödemek vaadiyle oy istiyorlarmış.

Bir kısım seçmen birkaç yüz liralık faturanın ödenmesini kabul edip oy vermeyi taahhüt ederken, bir kısmı da bu teklifle gelen adayları evlerinden kovuyorlarmış.

Biz buna seçim pisliği diyoruz, siz ne dersiniz bilemem artık!

 

Tahsin Mertekçi’nin seçim tahmini

TDP’nin ağır toplarından eski milletvekillerinden Tahsin Mertekçi, 28 Temmuz genel seçimlerinin CTP ile UBP arasında geçeceğini iki parti arasında büyük bir fark olmayacağını söyledi.

Mertekçi’nin partilere göre milletvekili dağılımı şöyle;

CTP : 20

UBP: 18

DP  : 10

TDP :  2

Pilli, niçin aday oldu?

UBP Güzelyurt Milletvekili adayı Dr. Ali Pilli’nin geçmişte yaşanan bir terfi adaletsizliğiz nedeniyle milletvekili adaylığına soyunduğu söyleniyor.

28 Temmuz seçimlerinde kazanmasına kesin gözüyle bakılan Dr. Ali Pilli bundan yıllar önce hastane başhekimliği sınavına girmiş ve sınavı başka bir doktor kazanmış.

Uzun yıllar önce meydana gelen bu olayı içinde uhde olarak tutan Pilli, sırf bu nedenle adaylığı kabul etmiş ve yollar öncesinin intikamı almak için siyaset için kolları sıvamış.



Pazartesi günü maaşlar ödenir mi?

Başbakan Sibel Siber, bugün yaptığı basın toplantısında Temmuz maaşlarının gününde ödeneceğini söyledi ama kamuoyunda son bir hafta içinde ilginç bir bahis yaşanıyor.

Özellikle kamu kuruluşlarında çalışanlar aralarında bahse girerken, Pazartesi günü maaşlar ödenir diyenlerin 1’e 15, ödenmeyecek diyenlerin de 1’e 5 kazanacağını duyduk.

Sizlerle paylaşalım istedik…

 

Arabacıoğlu’na UG kazığı!

Genel seçimlerde kaybetme tehlikesi olmayan adayların başında DP Lefkoşa Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu geliyor.

Partisinde birinciliği şimdiye kadar kimseye kaptırmayan Arabacıoğlu için şu sıralar sanki düğmeye basıldı ve seçilmemesi için gizli bir operasyon başlatıldı.

Bu operasyonun partinin Ulusal Güçler kanadı tarafından başlatıldığı iddia edilirken, bunun Taçoy ya da Töre’nin meclise girmesi için yapıldığı söyleniyor.

 

 

MESAJ KUTUSU

 
Sayın Hasan BOZER, sizi geçmiş yıllarda oğlunuzun şirketi ile ilgili uyarmış siz de bizi yakın dostlara şikayet etmiştiniz. Ha keşke bir gün seçim tarihinin geleceğini ve yapılan kıyakların deşifre edileceğini de hesaba katsaydınız.

Sayın Mehmet ÇAKICI, iki önemli mitingi iptal ettirmeniz zaten kötü giden seçim çalışmalarının tuzu biberi oldu. Siyasetin hata affetmeyeceğini bir gün öğreneceksiniz ama iş işten geçmiş olacak gibi görülüyor.

Sayın Sonay ADEM, kazanıp kazanmama çizgisinde gidip geliyorsunuz. Şu anda partiniz Mağusa’da tam üçe bölünmüş durumda ve sizin olmadığınız diğer iki parçanın listesinde yoksunuz. Meclisin rengi için muhakkak kazanmalısınız…

Sayın Ahmet KAŞİF, bazı bölgelerde Ulusal Güçler, DP’nin adaylarını kesmeye başlayınca Mağusa da önemli bir gurup şimdi sizinle uğraşmaya başladılar. Biz sizi her ne kadar garanti görsek de görmeyenler de var bilesiniz.

Sayın Ersan SANER, maşallah parti içinde en rahat sizin olduğunuz söyleniyor. Hemen tüm listelerde varsınız ve özelikle genç ve bayanların gözdesi haline geldiniz. Yine de su uyur düşman uyumaz sözünü unutmamak lazım değil mi?

Sayın Fikri ATAOĞLU, sizin kaderiniz artık partinizin Mağusa’da kaç vekil çıkaracağına kaldı. Bana göre artık meclise girmelisiniz ama Ulusal Güçler’den önemli bir ekip makas elinde sokak sokak geziyor.

Sayın Ali PİLLİ, geçtiğimiz günlerde Bostancı’da seçim gezisi yaparken bir vatandaş ‘niçin aday oldunuz, ihtiyacınım mı vardı” diye sorunca başınızdan kaynar sular dökülmüş. Geçmişin bir intikamı için aday olduğunuzu ben de yeni öğrendim. Bence yerden göğe kadar haklısınız.

Sayın Zafer NİYAZİ, bölgede en sakin seçiminizi geçirdiğiniz gözlemleniyormuş. Geçmişteki 300 blok oydan şimdi eser kalmadığını düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Neydi o eski günler değil mi?

Sayın Sibel SİBER, 28 Temmuz seçimlerinde oy patlaması yapacağınız ve kırılması zor bir rekora imza atacağınızı düşünenlerin sayısı oldukça fazla. İyi de Özkan beyi geçerseniz biraz ayıp olmayacak mı?

Sayın Bengü ŞONYA, DP’nin ağır toplarından birisi olarak siz de makasçıların listesine girdiniz ve özellikle de son hafta doğranmaya başladınız. Ulusal Güçler eski UBP taktikleriyle sizi de devre dışı bırakmaya çalışıyor haberiniz olsun.

Sayın Salih RUSO, enişteniz Hüseyin Yaratan için fazla kılınızı kıpırdatmadığınızdan şikayetler geliyor. Akrabalık başka seçimler başka diyorsanız işte o zaman sizin bileceğiniz iş, karışmayız…

Sayın Kemal Deniz DANA, sabah Kebapçı Güner’de atıştırırken görülmüşsünüz. Öğlen de hastaneye kaldırıldınız. Size kaç kere rica ettik seçim döneminde ve bu sıcaklarda Güner ile irtibatı kesin diye… Büyük geçmiş olsun. Sizi mecliste görmek isteyenlerin sayısı hayli fazla…

Sayın Mustafa BEŞOK, parti içinde mühür için çalışan ender kişilerden birisiniz. Bu devirde sizin gibi vefalısı az bulunur. İrsen bey sizin ile ne kadar övünse azdır…

Sayın Hüseyin PAŞA, 28 Temmuz akşamına kadar araziden eve girmeme kararı almışsınız. Bu arada eski partilileriniz sizden epey şikayetçiler, karma listesinde hiç birinin adı yokmuş.

Sayın Ramazan ÖZÇELİK, seçimlerden hemen sonra yıllarca beklenen izdivaç olayının gerçekleşeceğini duyduk. Nihayet doğru yolu buldunuz desenize…Allah bir yastıkta kocatır inşallah…

Sayın Kutlu EVREN, son haftaya çok hızlı girdiniz ve parti içinde değişim isteyenlerin de desteği ile iyi bir çıkış yakaladınız. Kaşarlanmış politikacıların ağına takılmazsanız sonuca siz bile şaşıracaksınız. Hadi hayırlısı…

Sayın Faiz SUCUOĞLU, keseniniz, kırpanınız son günlerde yoğunlaştı ama karma oylardan alacağınız oylarla Meclis’in kapısını araladınız bile. Takım elbiselerinizin siparişini şimdiden verebilirsiniz. Benden de bir tercihiniz hazır.

Sayın Mehmet TEL, kapının altında sizin broşürünüz, SMS’de sizin mesajınız, mailde sizin haberiniz beni fazlasıyla etkilediniz. Karma listeme sizi de aldım, rahat olun.

Sayın Nazım BERATLI, biliyoruz en fazla sıkıntı yaşayan adayların başında geliyorsunuz ama şunun şurasında artık hiçbir şey kalmadı. CTP’nin bölgedeki üç vekilinden birisini kazanmanız Allah’a da kalsa o bile iyi.

Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, parti içinde birinci sıradan vekil çıkacağınız konuşulmaya başlandı. Bu sene takımdan gülmediniz bari seçimlerde gülersiniz umarız. Türkiye’den gelen ekip sizin için büyük şans.

Sayın Derviş REFİKER, şansınız şok değil ama şanssızlığınız UG’nin adaylarının tam bir seçim kurdu olmaları. Yine de yenilik ve değişim isteyenlerin desteği ile büyük bir sıçrama yapabilirsiniz.

Sayın Ali Rıza USLUER, parti içinde seçimlere çok az bir süre kala Nazım Çavuşoğlu ile kavganız konuşuluyor. Bütün köprüleri attığınız ve listenizden de sildiğinizi duyduk. Hayırdır sizin gibi mülayim birini kızdıran olay nedir?

Günün Fıkrası

Reçete 

Kadının biri eczaneden içeri hışımla dalar ve eczacıdan bir şişe arsenik ister. Eczacı, kadına arsenikle ne yapacağını sorar ve kadın ;
- "Kocamı öldüreceğim" 
diye cevap verir.
Eczacı;
- "Kusura bakmayın ama size bu sebeple arsenik satmam olanaksız" 
der.
Bunun üzerine kadın çantasına uzanır ve içinden kocasıyla eczacının karısının yatakta çekilmiş fotoğrafını çıkarır. Eczacı fotoğrafa bakar ve;
- "Reçeteniz olduğunu neden daha önce söylemediniz!!!"