Ne yalan söyleyeyim benim gönlüm şu anki kabinenin devamından yanadır.
Yani, CTP-BG, DP-UG ve TDP en azından bir sene daha şu anki kabineyi bozmazsa, hem kendileri bakanlık sıkıntısı yaşamayacak, hem de halkın büyük bir bölümünün güvenini kazanan kimilerine göre teknokrat bana göre siyasi de olsa bu kabine ortalamanın çok üzerinde bir not almıştır.
Zaten partilerde öyle bir hava esiyor ya da estiriliyor ki, sanki de kimse hükümet olmak istemiyormuş gibi bir durum var ortada…
O zaman, üç parti destekli bu kabine en az bir süre daha devam etsin ki, UBP döneminde yaşanan rezaletler, çorap söküğü gibi ortaya çıksın…

Farkındaysanız, sanki de birileri düğmeye bastı ve CTP-BG iktidar olmasın havası estirilmeye çalışılıyor…
Sanki de CTP’de bu sorunlar ilk defa yaşanıyormuş gibi!
Örneğin Soyer-Kayalp ya da Aygın-Kalyoncu kavgası öyle bir abartılıyor ve gündemde tutuluyor ki, bunların arasındaki kavgaların son 20 yıla dayandığını görmemezlikten geliyorlar…
CTP bu bağlamda geçmişe göre biraz daha şeffaflaşıyor ve kavgalar daha önce parti içinde kalırken şimdi dışarı vuruluyor ki o da bir çoğu zaman kazanamayan adayların ilk günlerdeki duygusallığından kaynaklanıyor.

Bir de Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu faktörü var tabi ki…
Yorgancıoğlu başkan olduktan sonra ‘başarılı olamaz’ görüşü hakimdi partinin büyük bir bölümünde…
Çünkü Yorgancıoğlu, geçmiş başkanlara nazaran daha ılımlı daha hoş görülü bir başkan olarak ortaya çıktı…
Ama başarısız olmadı!
Hem LTB seçimlerini kazandı, hem de genel seçimlerde birinci parti olup ülkeyi 4 yılda talan eden UBP’yi daha da küçülttü…
İki seçimde de başarılı olan bir başkanın karşısına çıkacak adayların da biraz iş karıştırmasıyla CTP içinde bir bardak suda fırtına koparılmak isteniyor.

CTP’nin içinde yaşanan sorunlar ne olursa olsun, görevden kaçma gibi bir lüksü yoktur.
CTP disiplini ülke böyle zor şartlar altındayken, kavgayı değil aksine birlik ve beraberliği gerektirir.
Özkan bey paşalar gibi görevi alacak ve ne kendisini ne de partisinin çıkarları için değil, ülke genelinin sorunlarını çözmek için şu anki kabineyi de kullanma alternatifini de göz önünde bulundurarak halktan aldığı desteği de arkasına alıp görevini ifa edecektir.
Yeter ki CTP’nin geçmiş hükümetler döneminde ki yapılan büyük hataları ki buna ÖRP vakası da dahildir, tekrarlamamak kaydıyla…


GÜNÜN FOTOĞRAFI



MESAJ KUTUSU


Sayın Derviş EROĞLU,
DP-Ulusal Güçler’den vekil olan arkadaşlar bir bir gelip size teşekkür ediyormuş. Ahde vefa böyle bir şey olsa gerek değil mi?

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, seçimlerde en fazla parayı sizin harcadığınız gözlemlenmiş. Özellikle seçimlik çıkardığınız bölge gazetesinin epey işe yaradığı da ifade ediliyor. Umarız seçim borçları başınızı ağrıtmaz.

Sayın Tufan ERHURMAN, Hataylılar Derneği ile yaptığınız anlaşma kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Bertan Zaroğlu’na ne kadar teşekkür etseniz azdır. Aranızdaki konuşma ise gerçekten kayda değer.

Sayın Oktay KAYALP, Lefkoşa’dan bir grup partilinin kurultayda aday olmanız için yakında kapınızı çalacağı söyleniyor. Bizce tam kıvamına geldiniz bu kadar güçlü iken bu fırsatı iyi değerlendirin.

Sayın Serdar DENKTAŞ, Bengü Şonya-Hasan Taçoy kavgası eğer önlem almazsanız ileride başınıza büyük çoraplar örebilir. Bundan sıyrılmanı tek yolu, ikisini bir meyhaneye götürüp sabaha kadar içirmek.

Sayın Ali Rıza USLUER,
seçimlerde son birkaç saatte ne değişti de tepe taklak gittiniz halen işin sırrını çözememişsiniz. Siz doğru olanı yapıp dedikodusuz bu işi bitirdiniz. Allahın sopası yoktur bilirsiniz.

Sayın Turgay AVCI, Mağusa’daki eski ÖRP binasını seçim ofisi olarak kullanmanız seçmeni fazlasıyla etkilemiş. Bir de iş karıştırıcılar bunu aleyhinizde kullanınca başarılı oldular değil mi?

Sayın Mete TÜMERKAN, cami olayı konusunda bugün gün boyunca sizden bir açıklama bekledik ama bir türlü beklenen açıklamayı yapmadınız. Bu arada artık telefonlara da bakmaz oldunuz. Ayıp olmuyor mu biraz?

Sayın Zeki ZİYA,
Milli Piyango’dan kazandığınız büyük ikramiyeden halen kimsenin midesine bir şey gitmemiş. Yakın dostlarınız şikayet ediyor, en azından bir mangal partisi istiyorlar, bizden iletmesi.

Sayın İlker EDİP, seçimlerde hangi aday için yemek düzenlediyseniz hepsi de kaybetmişler size ateş püskürüyorlar. Nerede hesap hatası yaptınız acaba?

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, seçim yorgunluğunu bile atmadan tüm bölgeyi gezip teşekkür ziyaretleri sizi seçenleri derecesiz memnun ediyormuş. Siz yine de aileyi bir tatile götürmeyi sakın ihmal etmeyin.

Sayın Suat Bora DURDU, dört yıldır Lefkoşa’da ikamet etmeniz seçimlerde kaybetmenizde epey etkili olmuş. Ha keşke Mağusa’dan değil de Lefkoşa’dan aday olsaydınız, belki daha iyi bir sırada seçimi bitirirdiniz.

Sayın Bünyamin MERHAMETSİZ, bölge halkı sizden çok daha iyi bir sonuç bekliyordu. Ama daha adaylıkların açıklanmasındaki olaylar nedeniyle birileri sizin üstünüze öyle kalın bir çizik attı ki, sonuç ortada.

Sayın Gülçin ERKMEN, muhterem eşinizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin…

Sayın Alihan PEHLİVAN,
yeme içme konusunda şansınızı fazla zorluyorsunuz. Geçmiş yıllardan kazandığımız tecrübe ile sizi yedirme değil giydirme kararı aldık. Sarı gömlek, kırmızı kravata ne dersiniz?

Sayın Atilla ATAKANLI, mesajınızı aldım, hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz. Bu haberleri yayanları madem tespit ettiniz verin ismini onu da deşifre edelim.

Sayın Feriha NURLUÖZ,
babanızın rahatsızlandığını ve uzun bir süredir onunla ilgilendiğinizi üzülerek öğrendik. Ne mutlu ki sizin gibi ilgili bir evlada sahipmiş.Acil şifalar dileriz.

Sayın Gökhan GÜLER, 28 Temmuz akşamından beridir içinizde bir hafifleme olduğu ve yüzünüzden gülücükler eksilmediği söyleniyor. Hayırdır hangi vekilin kaybetmesi sizi bu kadar mutlu etti?




Günün Fıkrası

Hemeroid

Kayseri'linin birisi İstanbul'a gitmek üzere trene binmiş. Tren kalktıktan sonra yanındaki çantadan pastırma çıkarmış, tam yiyecekken karşısındaki adam dikkatini çekmiş ve ona uzatarak:
-Hemşerim yir misin demiş. Karşısındaki adam:
-Sağolasın benim hemeroidim var. Kayserili:
-Olsun... önce bunu ye sonra onu da yersin...