Geçtiğimiz gün bir cinayet işlendi.

Gencecik bir kız hiç yere öldü. Ateş elbette düştüğü yeri yakar. Kim bilir nasıl haldedir ailesi ve sevenleri. Evinden sağ salim çıkan evladının ölüm haberini alan ailenin nasıl perişan olduğunu düşünmek bile kahreder insanı.

Ateş düştüğü yeri yakar. Kimse yaşananları tam anlamıyla hissedemez.

Bu kazanın bir cinayet olması olayın boyutunu daha da değiştiriyor.

Ehliyet verenler de, şoför okulları da zan altındadır.

Kazaya sebep olan genç ve yaşadıkları tartışılacak şimdi de.

Gözünde protez olduğu iddia edilen genç araç kullanıyor. Gece alkol aldıktan sonra trafik terörü estiren bu gencin karşısına çıkan genç kız feci şekilde can verirken, kendisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki gencin hayatı karardı. Ailelerini düşünmek bile istemiyorum. Hayatının baharında hayatını kaybederek toprağa verilen bir genç kız ve hayatının baharında hapse giren genç bir erkek.

Çok yazık oldu.

Gençliklerine mi üzülsek yaşanan ihmale mi? Bu gence ehliyeti veren kim? Nasıl olur da böylesine ciddi bir sağlık problemi varken gecenin bir yarısı altındaki aracın hâkimiyetini kaybedecek kadar sorumsuzca içki içiyor. Öncelikle bunlar sorgulanmalı ve eğer olayda torpille ehliyet alma gibi bir skandal varsa o da araştırılmalıdır. Bugün herkesin bir yerlerde bir tanıdığı var. kimisi ahbap hatırı kimisi aile hatırı ile iş yapar. Bu denli ciddi ve sorumluluk isteyen bir konuda eğer torpille ehliyet verilmişse işte veren de verdiren de yandı.

Sitemlerimizin gideni geri getirmeyeceği gibi aileleri de sanırım üzmektedir. Ama ortada bir gerçek varsa o da ‘ölümdür’.

Eğer çocuğunuzu seviyorsanız ona erken yaşta aldığı ehliyetin nasıl bir sorumluluk getirdiğini oturup, anlatın. Bu kadar sorumsuz evlatlar yetiştirmeyelim. Her aile üzerine düşen görevi yerine getirse evlatlarımız kurtulur. Birçok kazanın nedeni dikkatsizliktir. Gece alkol alarak yola çıkılması çocuklarımızın hayatını elinden alabilecek kadar tehlikeli ve acımasızdır.

Hayatlarının baharında ne toprağa ne de hapse gitsinler.

Bugün okullarda verilecek eğitimlerle çocuklar küçük yaştan bilinçlendirilerek trafikle ilgili birçok gerçeği gerçek hayatta uyguluyorlar.

Çocuklarımız ve gençlerimiz okullarda alacakları eğitimle daha profesyonel bir sürücü olarak hayatlarına devam edecektir yoksa kimsenin canının yanması kimseye bir şey kazandırmaz. Tam aksine acının en derinini yaşatır. Umarım bu son olur diyeceğim ama diğer yaşananlar gibi biliyorum ki bu son değil…..ama umarım son olur…