Çok yakında bu ülkede bir şeyler değişecek. Değişecek değişmesine de diyoruz ya temiz toplum temiz siyaset temiz yüzler. Ama ne mümkün! Elbette ki eskilerin önemi de var. Yeni yüzlerin yanında eski yüzlerin tecrübesi ortak bir yerde bütünleşmek zorunda.

Gelelim UBP kurultayının kahraman adaylarına. Neden kahraman dediğime gelince; öncelikle UBP’yi kurtarmak için bir kurtarıcı lazım. UBP’yi düştüğü durumdan kaldıracak, toparlayacak hatta daha ileriye taşıyacak. Doğaldır ki bunu da ancak bir kahraman yapabilir.
Gelelim adı geçen kahraman vekillerimize. Bugüne kadar UBP için kimin ne yapıp yapmadığı ortada iken adı geçen vekillerin şansını da sorgulamak isterim.

Evet, yılların siyasetçisi Ersin Tatar. Öncelikle kendisini takip etmekte zorlansam da maşallah dedirten bir enerjisi var. Her yerde her an bulunabiliyor. Son iki yılını köy köy gezerek delegelere harcadı. Gerek evlerinde gerekse çalıştıkları yerlere yaptığı ziyaretlerin semeresini alır mı almaz mı bilemem ama işin gerçeği Ersin Tatar halkın çok da sorunlarını dinlemedi. Bir kahve kültürünü geliştirip, kahvede konuşulan sorunlarla iç içe olmadı. Hedefi sadece delegeler oldu.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün konuşulacak bir başarısı olmadığından seçimlerde her ne kadar adının geçmesi için diretse de o gün geldiğinde Genel başkanlık için aday olmayacağından adım gibi eminim. İnsan bile bile kendini asar mı hiç?
Gelelim Lefkoşa’da özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı ortada fazla duyulan ve kime çalıştığı tartışılan Faiz Sucuoğlu’na. Beklide siyasette en temiz isimlerden birisi ama nedense duruşundan dolayı çok büyük bir ikilemde bıraktı halkı. Net olarak bir duruş sergileyemedi. Şuan Lefkoşa en büyük delege sayısına sahip bölge. Mesarya’nın Mağusa’nın yolunu bile bilmeyen Faiz Sucuoğlu’nu sadece Lefkoşa delegesi belirlemeyecek.
Evet, Girne’de oldukça geniş bir delege sayısını arkasına alan Ünal Üstel’de genel başkanlığa aday gibi. Mağusa’nın bazı delegeleri de Üstel’e çalışmaya başlamış durumda. Ama bu kazanmasına yeter mi belli değil.

Bir zamanlar Eroğlu’nun prensi olan Sunat Atun’a Mesarya ve İskele’nin delege desteğini arkasına alacak. Her ne kadar vekiller arası tepkiler alsa da Genel Başkanlık koltuğuna oturmak için hırslı isimlerden biri.

Lefkoşa’da ve Mağusa’da bir takım siyasi isimler ve belediye başkanları tarafından ciddi bir çalışma başlatılarak önerilen isim Tahsin Ertuğruloğlu. Eroğlu ile uzun süre sorun yaşamış ve uzun süre UBP içerisinde aktif görev üstlenmemiş. Siyaset tecrübesini ve uzun süre geri palanda kalmasının avantajını kullanacak gibi.

Ve son isim Nazım Çavuşoğlu. Artık vekil bile seçilip seçilmeyeceği gibi ciddi bir tartışma sürerken nedense bazı delegelerin öncelikli tercihi. Son zamanlarda Eroğlu’na ihanet ile gündeme gelen ismi, delegeler üzerine ne kadar etki sağlayacak bilinmez.
Ve tüm olası isimlerin üzerinde dururken en önemli şeyi hatırlatmak isterim. Eroğlu 1975 yılından beri yani 40 yıldır UBP’nin içinde. Ömrünü UBP’ye harcadı, harcayacak da. Kızı Resmiye Eroğlu’nun meclise girmesi için elinden geleni yapacağı bir noktada Eroğlu’nun tamamen siyasetten kopmasını düşünmek komik olurdu. Kısaca UBP Genel Başkanlık seçiminin belirleyicisi ‘’Eroğlu’’ olacaktır.