Yaklaşık 10 senelik bir yılan hikayesi bu;
Dönemin LTB başkanı Kutlay Erk, doğru bir kararla Lefkoşa’da Şehit Ecvet caddesinin bir bölümünde hem yol genişletme hem de viraneye dönen evlerin yıkılarak yenilerinin yapılması için bir proje başlatmış ama projenin sonunu görememişti.
O göremedi ama ondan sonrakiler de göremeyecek gibi geliyor bana…
Proje gerçekten de yabana atılacak bir proje değil.
Henüz yol genişletilmedi ama bazı eski evler yıkılıp yerlerine tertemiz beyaz badanalı yeni evler yapıldı…
Sanırım da 6 adet kadar…

Birinci proje geçen aylarda tamamlandı…
Peki ikinci ve son proje?
Yani diğer 6 evin yıkılıp yerine yenilerinin sonra da yolun genişletilmesi projesi ne oldu?
İşte o tam bir muamma!
Aslında proje tamam LTB’nin arşivinde duruyor…
Ama işin kaynak kısmına gelince ortada öyle bir şey yok!
Bölge halkı Maliye Bakanlığı’nın projeyi durdurduğunu söylüyor ama konuyu bakana aktarınca ‘bizim ne durdurma kararımız var ne de önümüzde öyle bir proje’ diye cevap veriyor.

Sonra biz yine LTB yetkilileri ile temasa geçip bu projeyi kim hayata geçirecek diye soruyoruz…
Şehir ve Planlama Dairesi, cevabını alıyoruz…
Peki bu daire hangi bakanlığa bağlı;
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na…
Konuyu dün Bakan Kaşif’e hatırlatıp ‘ne olacak bu proje’ diye soruyoruz…
“Benim de bilgime yeni geldi, araştıracağım’ diye cevap veriyor!

Ağlar mısınız yoksa güler misiniz?
Bir ülkede keşmekeş ancak bu kadar olur!
LTB yıllar önce bir proje başlattı, 10 yıl içinde bunun ancak birinci etabı bitti, ikinci etabın projesi de hazır ama bu projeyi kim başlatacak, nasıl bitecek herkes topu birbirine atıyor…
Madem bu işi de Allah’a havale ettiniz sizde Allah’ınızdan bulursunuz inşallah!



Serdar Denktaş, senetleri çaldırdı mı?

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın büyük kurnazlık gösterip genel seçimler öncesi adaylara imzalattığı 500 bin TL’lik senetler meselesi…
İddia çok ciddi yerden geldi;
Söylenene göre, senetler parti merkezinden bir şekilde uçtu gitti!
Ne gören var ne de duyan!
Zorlu Töre’nin 16 Mayıs’ta UBP’ye katılacağı kesinlik kazanmışken, Genel Başkan Serdar Denktaş’ın şimdi nasıl bir yol izleyeceği merak konusu!


DP, Lefkoşa ve Güzelyurt’ta aday göstermeyecek!

Adı artık ittifak mı olur ya da başka bir şey mi bilemeyiz ama DP’nin Güzelyurt ve Lefkoşa’da aday göstermeyip partiliyi serbest bırakacağı belli oldu.
DP, Mağusa’da İsmail Arter için UBP’den destek beklerken Lefkoşa’da Kemal Deniz Dana’ya, Güzelyurt’ta da Mahmut Özçınar’a destek verecek.
Siyasi gözlemciler ise her türlü UBP-DP birlikteliğinin CTP’ye yarayacağını ifade ediyorlar.



MESAJ KUTUSU


Sayın Zeren MUNGAN, Kıb-Tek’in 140 bin adet akıllı sayaç ihalesini mercek altına aldığınızı memnuniyetle öğrendik. Bu konuda yönetim kurulu üyeleri bizden daha fazla bilgiye sahip onları da bir kahveye çağırmakta yarar görüyoruz…

Sayın Serdar DENKTAŞ, genel seçimler öncesi milletvekili adaylarına imzalattığınız senetlerin parti merkezinden çalındığı iddia ediliyor. Eğer öyleyse hapı yuttunuz demektir, senetlerin nüshalarını da mahkemeler kabul etmiyormuş.

Sayın Ejder ASLANBABA, eğer gerçekten de seçildikten sonra 110 sterlin aylıkla ev vereceksiniz biz Lefkoşa’dan onlarca arkadaş oraya göç etmeye razıyız. Yeter ki bizi bu projeye inandırın, gerisini merak etmeyin!

Sayın Türkay TOKEL, günlerce sizi bunalıma sokan adaylık konusundan kurtuldunuz. Partiniz bölgede aday göstermeme kararı aldı. Şimdi gidin kuzu kuzu oyları Mahmut hocaya atın. Birileri yıllar önce bükemediğin eli öpeceksin demişti ya!

Sayın Beyhan GÜRGÖZE, DP adaylığından çıkıp siz de bağımsız olunca epey rahatladığınız söyleniyor. İşte şimdi Ali beye çok ciddi rakip oldunuz. Yeter ki çalmadık kapı bırakmayın…

Sayın Olsan ORAN, Geçitkale’de merkezde değil ama köylerde tahmininizden de çok destekçiniz var. Bu nedenle artık merkeze ağırlık verip öncelikle küskünleri ziyaret etmeye başlayabilirsiniz.

Sayın Mehmet HARMANCI, Lefkoşa için sürpriz projeler hazırladığınız söyleniyor. Hatta bazı iddialara göre bu konuda Türkiye’den azı uzmanlardan danışmanlık hizmeti adığınızı söyleyenler bile var. Hadi bakalım hayırlısı.

Sayın İlkay DİREN, daha önce uyardık bir kez daha hatırlatalım,uydudan yayın yapan kanallar gök gürlese bile susuyor. Bu konuda TÜRKSAT yetkilileri ile bir randevu almanın zamanı gelmedi mi?

Sayın Cemil SARIÇİZMELİ, Mehmetçik’te seçim üç aday arasında burun buruna sonuçlanacak gibi görülüyor. Yalnız şu hastane işine kimse inanmadı bakanlarınız sizi zor duruma sokabilirler bilesiniz…

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, önceki akşam İskele’de 200’den fazla genci bir arada görünce epey heyecan yapmışsınız diyorlar. Demek ki seçim sonucunu onlar belirleyecek, yeme içmeyi sakın ihmal etmeyin olur mu?

Sayın Ahmet BENLİ, Gönyeli’de Ecevit sokak sakinlerinden şikayet var. Her yağmurda sokakta küçük göletler oluşuyormuş. Biraz daha balık tutmaya başlayacaklarını söylüyorlar bizden iletmesi…

Sayın Oğuz KÖSE, siz meslektaşlar birleşmediğiniz ve her kafadan bir ses çıktığı müddetçe ebe ve hemşirelerin haklarının korunması diye bir şey olamaz. Bu konuya eğilmeniz ve öncelikle küskünleri barıştırmanız isteniyor.

Sayın Onur OLGUNER, LTB belediye meclis toplantılarına en fazla katılan üye olarak size madalya takmaları lazım. Diğer arkadaşlara da bir sorun bakalım madem ki toplantılara bile gelmeyeceklerdi niçin oraya seçilmek için can attılar.

Sayın Fırat ATASER, sizin bölgede seçimlerin nabzını daha tutmadık ama sizin reklam panolarını kim yaptıysa fazlasıyla başarısız olmuş diyorlar. Belediye başkanı havasından daha çok türkücü havası yaratılmış bizden uyarması!

Sayın Özdemir TOKEL, sizin pantolon ve ceketler mi küçüklü yoksa göbek mi biraz tavan yaptı. Bu konuda bir anket yapıp kamuoyundan faydalanabilirsiniz.


Günün Fıkrası

Hangisi?


Adamın biri iş müracaatına gitmiş. Bir grubun önünde görüşmeye almışlar. "Şimdi sana bazı sorularımız olacak bakalım bilebilecek misin?" demişler; adam da "sorun" demiş.
"Yolcu taşır, karayolunda gider, şoför kullanır bil bakalım bu nedir?" Adam düşünmüş ve "yolcu otobüsü" demiş.
"Tamam doğru ama hangi marka, Mercedes var, Mitsubishi var di mi? Bilemedin ama sana bir şans daha vereceğiz" demişler.
"Söyle bakalım havada yolcu taşır, pilot kullanır bu nedir?" Adam hemen cevaplamış "yolcu uçağı"; "Tamam ama" demişler "Boeing var, Airbus var di mi hangisi?" Bunu da bilemedin deyip iş görüşmesini bitirip adamı gönderirlerken, adam dönmüş demiş ki "Bir soru da ben sorabilir miyim?" "Tabi buyur sor bu en doğal hakkın" demişler.
"Kadınların iki bacağı arasında bulunur, üremeye yarar nedir bu?" demiş. Hemen herkes o malum kelimeyi söylemiş; adam "tamam bildiniz ama ananınki var ebeninki var di mi hangisi?..."