Önce bir okur şikayeti;
“Levent bey,
Size bir konudan bahsetmek istiyorum…
Yaklaşık 1 ay önce eşimin ehliyeti bitti hemen başvurduk, eskiden 1 haftada verirlerdi ancak 1 aydır bugün git yarın gel oldu!
Nihayet bugün sebebini sorduğumda bana ‘müdür inat etti hiçbirini imzalamaz’ dediler!”
Okuyucu haklı…
Benim de yaklaşık 6 ay kadar önce ehliyetimin süresi bitmişti, bir hafta gibi bir sürede yenilediler…
Doğru olan buydu!
Son zamanlarda yeni bir tabir gerçekleştirdim;
“KKTC klasiği!”
İnanın devletin hemen kademesinden bu tür şikayetler geliyor ve artık şaşırmıyorum!
Devlet dairelerinde artık bu tür şikayetler alışagelmiş şikayetler haline geldi ve ben de buna ‘KKTC klasiği” diyorum…
Ehliyet Dairesi’nde aynı, Araç Kayıt’ta aynı, tapuda aynı, hastaneler ona keza!
Bazılarını bir yana koyuyorum bir çok dairede vatandaşın işi görülmüyor…
“Bugün git yarın gel” mantığı yerleşmiş çoğuna!
Çalışanı da müdürü ve amiri de devletin vatandaşın hizmetlisi olduğunu ya bilmiyor ya da işine gelmiyor!
Müdür inat edecek ve vatandaşı kuyruklarla günlerce süründürecek…
Ne haddine Allah aşkına!
Hadi araç gereçlerde arıza olur, tamirat olur, teknik bir hata söz konusu olur ve vatandaşın işi birkaç gün gecikebilir ama bir haftada olması gereken bir işin bir ayda yapılmaması da ne demek!
Konu burada ehliyetin verildiği uzun süre değil…
Zira dairede verilen bir kağıt ehliyet yerine geçer ve her hangi bir sıkıntı yaşanmaz!
Sorun vatandaşın defalarca işini gücünü bırakıp daireye gittiğinde geri çevrilmesidir…
Gerekçe de müdürün inat etmesi ve imzalamaması!
Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir şey…
Burası Maliye Bakanlığı’na bağlı bir daire olduğuna göre bundan sonrası artık ilgili ve yetkili bakanda!
Bu arada ilgili müdürün sıkıntısı ne inanın biz de çok merak ediyoruz…
 
 
Özgürgün ve Denktaş'a Açık mektup!.

 
“Malumunuz üzere ülkemize uzunca bir süre önce Türkiye'den su gelmiştir. Ancak ne halse bu su yasal prosedürler tamamlanamadığı için bir türlü evlerimize tarlalarımıza ulaşamamıştır. Sıcak yaz ayları gelmiş çatmış, evlerimize kış aylarında az az verilmekte olan paslı , kireçli ve tuzlu su dahi, artık verilememe noktasındadır. 
Özellikle Lefkoşa'da durum yürekler acısıdır. 
Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilileri, sürekli olarak sorunun Su İşleri Dairesinden kaynaklandığını belirtmekte , yani Lefkoşa halkına su sağlamakla yükümlü esas makam olarak topu bir başka yere atarak sorumluluktan kurtulduğunu sanmaktadır.
Sonuç olarak belli olmuştur ki bizler ne yazık ki suyu bile düzenli ve temiz olarak halkımıza sağlamaktan aciz ve bir ilkel kabile gibi çaresiziz . Bu yüzden lütfen ne pahasına olursa olsun, kaç paraya mal olacaksa olsun bir an önce bu su işini çözün. 
Öyle diklenme, dayılanma, Kıbrıs elden gidiyor her şeyi özeleştiriyorlar feveranlarını da sakın siz kulak asmayın, gereğini yapın ve yaşamın kaynağı olan suya bizi kavuşturun . Zaten siz gereğini yapmaya dünden hazır değil misiniz ? 
Susuzluğun acısını yıllardır susuzluk çeken bilir klavye önünde kahraman kesilenler değil!..”
 
(Hasan ARTUNER)
 
 
Hem kaçak hem iş güvenliği yok!
 
Gemikonağı’nda caminin tam karşısındaki inşaatı devam eden bina…
Dışarıdan ilk bakıldığında işçilerin üzerinde yürüdüğü iskele göze batıyor…
Tam bir felaket!
Burada değil çalışmak yürümek bile cesaret ister…
Dahası var…
İnşaatı yapan U.O. adlı müteahhidin Müteahhitler Birliği’nde de kaydına rastlanmadı!
Biraz gözden uzak bölge ya…
Alan memnun satan memnu bir durum söz konusu!
 
(Foto-inşaat)
 
 
Müdüre soruşturma açılıyor!
 
Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu Müdürünün marifetlerini dün kaleme almıştık.
Dün sabahın ilk saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aradılar.
Yazıyı ihbar alarak yeni bir soruşturma başlatacaklarını ifade ettiler!
Umarız ellerini çabuk tutarlar ve sıkı bir soruşturma başlatırlar…
Zira geçen ay içinde de bu müdür yapılan şikayetlerden dolayı bir sürü bakanlığa çekilmişti ama okula dönmesi fazla sürmedi!
Takipte olacağımızı bilin yeter…
 
 
MESAJ KUTUSU
 
 
Sayın Sibel SİBER, güven oylamasının yapılacağı Çarşamba günü meclis oturumunu açmak için 15 dakika gecikmeniz vekil arkadaşlarınız tarafından yadırgandı. Sonra nisabın sağlanacağını fark edince koşa koşa gittiğiniz söyleniyor.
Sayın Özdemir BEROVA, Dipkarpaz İlkokulu müdürü hakkında soruşturma başlatacağını memnuniyetle öğrendik. Bakalım ne kadar kararlı duracaksınız yakın takipteyiz bilesiniz. Bu arada müsteşarınız Rauf  bey ile iyi bir ikili oluşturmuşa benziyorsunuz.
Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, Derviş beye yakın olan vekiller özellikle yakınlarının ataması için epey bastırıyormuş. Bu atama krizinden sağ salim kurtulabilirseniz ne ala! Bir an önce kimse cıvımadan bu işi bitirmeye bakın!
Sayın Gürsel UZUN, Lefkoşa-Mağusa yolunda önceki akşam araç sürerken uyuyunca aracınızla üç takla attığınızı üzülerek öğrendik. Büyük geçmiş olsun. Ha keşke o gece Girne’de bir otelde konaklasaydınız!
Sayın Cevat RIZA, Mağusa’nın ileri gelenlerinden burusu olarak oğlunuza aracının arka plakasını taktırmasını tavsiye ederseniz gayet iyi olacak. Zira iki aydır durum aynı ve şikayetler gelmeye başladı!
Sayın Özgün FARUK, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanlığınız tartışma konusu olmaya başladı. Bölgedeki DP’li kurmaylar sizi oradan indirmek için genel merkeze baskı uygulamaya başladılar!
Sayın Serdar DENKTAŞ, Türk Ajansı Kıbrıs’ın mesai sıkıntısı var ve umarız bu kez çözersiniz. Az bir kadro ile bu arkadaşlar daha ne kadar özveri gösterecekler. Sonra haberciliğin de 24 saat olduğunu unutmamak gerek değil mi!
Sayın Fırat ATASER, Alsancak Belediyesi’ne ait bir arazi çok sayıda üniversitenin ağzının suyunu akıtmaya başlamış diyorlar! Başınızın ağrımaması için en iyisi ihaleye çıkmanız. Zira ileride birileri hesap sorabilir!
Sayın Olgun AMCAOĞLU, Başbakanlık Müsteşarlığı için atama yazınız yazıldı ve iş imzaya kaldı. Kurultaydaki tercihiniz sizi nerelere kadar getirdi değil mi! Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun, başarılar dileriz!
Sayın Erol VARDAR, Bakan Ertuğruloğlu’ndan sonra by-pass sırası size geldi diye duyduk. KKTC’deki hekimleri tercih etmenizi öneririz. Büyük geçmiş olsun, Allah sizi sevdiklerinize bağışlasın inşallah…
Sayın Necdet OSAM, DAÜ’ye Girne’de bir kampus kazandırmak için yoğun bir çalışma başlattığınız söyleniyor. Yıllar sonra DAÜ’nün dışarıya açılması doğru bir icraat olabilir ama haksız rekabet başınızı ağrıtabilir!
Sayın Ersan BERKSEL, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin kan alınan servisinin yığılmadan dolayı artık 3 ay sonraya gün verdiğini biliyor muydunuz! Bu bölüm için takviye ekip verilmesi isteniyor!
Sayın Katip DEMİR, göreve geldikten kısa bir süre sonra belediyenin geçmiş borçlarını önemli miktarda erittiğinizi memnuniyetle öğrendik. Acaba diyoruz bunun sırrını diğer başkanlarla da paylaşsanız!
Sayın Tekin BİRİNCİ, 31Mayıs’ta kanalın kuruluş yıldönümü için sürprizler hazırladığınız söyleniyor. Desenize boynuz kulağı çoktan geçti! Büyük başarılara imza atacağınızdan hiç kuşkumuz yoktur!
Sayın Mehmet Ali GÜRÖZ, maaş ödeme gününde greve gitmeniz kamuoyunun genelinde onay görmedi ve tepki gördü. Allahtan yanlıştan kısa sürede döndünüz de bir nebze tepkilerin önünü kesmiş oldunuz!
Sayın Hasan UZUN, adanın en fazla satış yapan 5’nci istasyonu olarak Alpet tarafından plaketle ödüllendirilmişsiniz. Bu da demektir ki emin adımlarla petrol krallığına emin adımlara yürüyorsunuz.
Sayın Cemil SARIÇİZMELİ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarınıza verdiğiniz tatil hakkı olumlu karşılandı ama bazıları soruyor, 8 Mart Pazar gününe denk gelirse durum de olacak diye! Ne hesap ama değil mi!