Tc'de bitirdiler o işi elbirliğiyle...14+1 le yeni Cunhurbaşkanına kavuştu Atatürkün Cumhuriyeti.. daha önceki "Türkiye gözlemlerim" adlı yazımda yazmıştım.İstanbulda her onbin Tayyip Erdoğan panosuna bir tane Ekmelettin İhsanoğlu,bir tanede Demirtaş panosu düşmüştü.Yani Cumhurbaşkanı çook öncesinden belliydi.Gerçekte diğer başkanlar Erdoğan'ın Başbakanlığı ile başa çıkamadıklarından olsa gerek bile bile kendi elleri ile onu Cumhurun başına getirip kurtulmak istediler.Ama Sn. Erdoğan'ın kendi oy potansiyelinide hesaba katacak olursak eğer,diğer 14 partinin yardımıyla en az 65-70 olmalıydı oy yüzdesi.
Şimdi CHP'de de,MHP'de de isyan bayrakları açıldı.Türkiye televizyonlarından izlediğimiz kadarı ile sayın Kılıçdaroğlu hala "demokratik bir şekilde yarışacağız" diyor. Şöyle bir istatisklere baktığımızda, kendi başkanlığında katıldığı hiç bir seçimde en ufak bir başarıgösterememiş bir başkanın, kendisinden daha başarılı olabilecek bir adayın işbaşına geçmesi gereğini görmesi gerekiyorken ben de adayım diye diretmesi,kurultayda kafaları değil,partiyi karıştıracaktır.Hani deselerki öyle bir şey yap ki,diğer partiler ellerini oğuşturup "Körün istediği bir göz.Allah verdi iki göz" desinler..Bundan başka bir çare bulunamazdı denilebilir..
Neyse biz o işi onlara bırakıp birazda kendi içimize bakalım.Yani bizdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine.
Gezip dolaşıp,sohbetler ediyoruz.Bu sohbet ettiklerimizin içinde akademisyenlerde var,sıradan denilen ama aslında sıradan değil de en başlarda rol alan vatandaşlarda..Kimileri entel takılıyor yani mektepli,kimileri alaylı görüşlerini beyan ediyor.Ha kimileri de temkinli....Hani.olmaya da devlette çalışan bir yakınına zarar verir diye..
Kimileri iyice Ti' ye almış." ne lüzum var be gardaşCumhurbaşkanına ,ya da Başbakana..Aha beceremezler zaten. Getirsinler Türkiyeden bir Valicik tamam işte." diyor..Bir başkası atılıyor oradan ve TC Büyükelçisini kastederek "Vali var zaten" diyerek dalgalarınıgeçiyorlar..
Enteller ise daha başka tabi...Kimisi tecrübede ısrar ediyorken,kimisi" kimi getirsen boş iş" diyor.Kimisi de sanki gelirken elinde bir sihirli değnek varmışçasına herşeyi halleder kabilinden yeni isimlere yönelmeli diyor.
Gün itibarı ile benim bildiğim şu anda 6 adayımız var..Gün geçtikçe bu sayı daha da artabilir. Altıaday rekorumuz değil. Geçmişte yanlış hatırlamıyorsam dokuz aday katılmış ama sonuçta ikinci tura iki bilindik isim kalmış ve halk bildiğinden şaşmayarak yine bildik ismin birini seçmişti. Şimdilerde TV patronlarına gün doğdu.Bol bol aday var.Çağır tek tek ya da ikişer,üçer,sabahlara kadar program yap.Alın size memleket gündemi. Neredeyse gruplara ayırıp "Cumhurbaşkanlığı Ligi oluşturup tribünlerdeki heyecan dalgasını bet oficee lere taşıyacağız.
Ne diyelim Demokrasi bu elbette "ŞARTLARA UYGUN " olmak koşulu ile herkes aday olabilir. Ama benim korkum o ki ,bu arada bu seçimler bahane edilerek ülkenin sorunlarının çözümleri yine bekletilecek,yine ertelenecek ve yine bu gündem şaşırtmacasının içinde fatura halka çıkacak....
Kim kazanacak peki?