Bugün ülkemizdeki son trendler arasında olan spor ‘bisiklet sporu’dur.

Her ne kadar bisiklet kullanmasam da etrafımda o kadar çok bisiklet kullanan var ki bu yazıyı kaleme almak farz oldu.

Öncelikle hemen hemen her gün bisiklet sürücüleri ile karşılaşıyorum. İster anayolda isterse köy yollarında…

Bu bisiklet sürücüleri güvensiz yollarda spor yapmak için çabalıyor. Günümüz çağında halen bir bisiklet yoluna sahip değilken nasıl bu sporu daha güvenli yapabiliriz onu da bilmiyorum.

Güney Kıbrıs’ta bulunan Athalassa Park’ta 45 Km’lik bir bisiklet yolu var. Ve bu yolu kullananların çoğu da Kuzey’deki olanaksızlıklar yüzünden Kıbrıslı Türkler.

Yani bizler kendi ülkemizde sağlıklı koşullarda spor yapamadığımız için Güney Kıbrıs’taki sağlıklı ortamları tercih etmek zorunda kalıyoruz. Bir bisiklet yolu yapmak ya da yaratmak çok mu zor?

Ülkenin çeşitli yerlerinde bisikletli sporcuları görmeniz mümkündür. Aslında en zoru bisikletle ana yollarda bu sporu yapmaya çalışmak bence. Gelen giden araçların ne zaman ne hızla üzerinize geleceği belli değilken, her an düşme ihtimalinizle hangi aracın altında kalacağınızda belli değildir.

Sağlıklı olmak adına yapılan sporda yaşamla ölüm arasındasınız aslında. Güvenli bisiklet yolları yapılmadığı sürece siz her an bir kazaya kurban gidebilirsiniz. İlla ki bir şeylerin yapılması için kötü olayların yaşanması gerekmez elbet ama bu gidişle her an her şey yaşamanız da mümkündür.

Ülkemizin bisiklet sporuna gönül vermiş bisikletçilerinin de acil çağrı yaptığı ve olması için direttikleri birinci öncelikli konu bisiklet yollarıdır. Umarım bu konu için belediyelerimiz kolları sıvar ve her bölgede 20 km’lik bisiklet yolları yaratılır. Umarım bir ilk olur ve sporcularımız güneye gitmek yerine burada bisiklet sporunu yapmaya devam ederler.