Bir zamanlar çiftçinin yanında traktörlerin üzerinde eylemlere katılarak çiftçilere destek veren Özkan Yorgancıoğlu, çiftçinin tükenmesi adına elini taşın altına koymamaya direterek bugünkü kaosun ana nedeni olmuştur. Ocak ayında gerçekleşen eylemde sözler vererek, gerek Hayvancıyı gerekse çiftçiyi sakinleştirerek, günü kurtarmak adına hareket etmiştir. Çok uzak değil, daha birkaç yıl öncesine kadar Çiftçi ile omuz omuza yürüyen Özkan Yorgancıoğlu, tarım sektöründe büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Çok yok daha sonra Başbakanlık mevkisine yükselerek, çiftçiye sırtını dönmüş, sorunlarını yok saymıştır.

Özkan beyin bir zamanlar başbakan olmadığı dönemde, çiftçi ile omuz omuza yürümesi çok önemliydi. O günden bugüne ne değişti peki?

O günden bugüne tek değişen şey, Özkan beyin makamıydı. Zamanında çiftçiler yine ayni sebeple sokağa dökülerek, sıkıntılarını dile getirmişlerdi. O dönemde yine mazot paraları ödenmemiş, DGD’de ödemelerinde de gerilik vardı. 2015 yılında geldiğimiz bu günde DGD destekleri halen ayni şekilde ayni yerde saymakta ve ödenmemektedir.

Mazot ise günden güne pahalılaşmakta ve hayvancıya ayrılan mazot ödenmeyerek, çiftçileri zorda bırakmıştır. Çiftçiler Birliği her dönemde, gelmiş geçmiş hükümetlerle sürekli bu sorunu yaşamasına rağmen hiçbir hükümet yetkilisi çiftçilerin sorununa çare bulmamıştır. En önemlisi her dönemin bakanı, eylemi kapı arkasından izlerken, bir önceki dönemin bakanı da çiftçilerin yanında yer almıştır. Gelenin gidenin ayni olduğu bu dönemde hiçbir ilerleme kaydedilmemiş, hatta tarım sektörü daha da gerilemiştir.

Bugün sokağa dökülen çiftçimiz hak arayışındadır. Herkesin ortak amacı emek, ekmek mücadelesidir. Geçmişte Özkan Yorgancıoğlu’nun desteği ile eylem yapan çiftçiler bugün Özkan beyin yanlış politikalarından dolayı sokağa dökülmüştür. İşte üzücü olan budur. Zamanında çiftçilerle omuz omuza yürüyenler, bugün çiftçileri batırma noktasına getirmiştir. Giderayak hükümete güzel bir paket veren Yorgancıoğlu geleceği hesap etmemiştir.