“Ben Burcu uzun yaklaşık 3.5 yıldır Bilen Sayılı adına kayıtlı çocuk giyim mağazasında çalışmakta olup görevimi layıkıyla yerine getirip, Bilen Sayılı ile aramızda sevgi ve saygıda en küçük kusur olmadan ben onu bir ablam gibi sevip sayarak, ailelerinden biri olarak gördüm ta ki Bilen Sayılı emeğin temsilcisi olduğunu iddia eden CTP-BG İskele Belediye Başkan Adayı olana kadar.
Takdir edersiniz demokratik kuralların olduğu, herhangi bir baskı ve zorlama olmadan insanları hür iradeleriyle hareket edip kişinin kendisinin takdir ettiği adaylara ve partilere oy verilmektedir.
Bu bağlamda abimin ve ailemin kime oy vereceği hangi partiyi destekleyeceği tamamen onların takdirinde olup benim de kime oy vereceğim hangi partiyi destekleyeceğim tamamen benim inisiyatifimdedir.
Ancak abim kendi tercihi sonucunda inandığı ve desteklediği İskele Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Sadıkoğlu’nun mantinini arabasına astığı görülünce benim de onu destekleyeceğim inancıyla CTP-BG İskele Belediye Başkan Aday Bilen Sayılı tarafından 3.5 yıllık hizmetim dikkate alınmadan gerek yüz yüze, gerek telefon yolu ile tehdit edercesine " kazansam da, kazanmasam da abinin hiçbir işi olmaz" diyerek beni baskı altına almaya çalıştı. Ben de daha fazla bu konuda hiçbir tahammülüm kalmadığı için bırakmak zorunda kaldım. Konu basına yansıyınca da Bilen Sayılı şahsıma ve aileme karşı hakaret seviyesinde açıklamalarda ve iddialarda bulunarak özrü kabahatinden büyük; partizanca hareket edip beni ve ailemi rencide ettikten sonra örtbas etme çabasına girmiştir.
Bilen Sayılı tarafından şahsınıza yapılan açıklamada ailemin yüklü bir yardım alıp beni yanlış yönlendirdiği iddia edip benim 3.5 yıllık hizmetimin bir anda silinip atmasını göz ardı edip beni ve ailemi suçlamaktadır.
Benim ailem inandığı, bu görevi taraf tutmaksızın ifa edecek aday olduğu için Hasan Sadıkoğlu’na taraf olmuş ve herhangi bir maddi menfaat karşılığı olmaksızın desteklemek olup Bilen Sayılı’yı bu yalan ve iftira dolu iddialarında ispata davet ediyorum.
Bilen Sayılı bu seçimlerde başarısız olacağını gördüğünden bana ve aileme çamur atmaya çalışmaktadır.
Beni üzen emeğin savunucusu olduğunu iddia eden CTP-BG Belediye Başkan Adayının beni ve ailemi Para karşılığı oy vermek ile suçlayarak yalanlarına devam etmesidir.
 
Burcu Uzun
İSKELE
 
 
 
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Halil ORUN, İskele’de vatandaş tarafınıza Samsun’dan gelen bir paketi konuşuyor. Pakette tabelalar varmış tamam da tabelaların içinde ne vardı işte en büyük tartışma konusu da bu…Bu sıralar en yakınınızdakilere aman dikkat!
Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, basın toplantısı için hem basıncıları davet ediyorsunuz sonra da bir dövmediğiniz kalıyor. Biraz daha sakin ve hoşgörülü olmakta yarar var değil mi?..
Sayın İrsen KÜÇÜK, Çarşamba akşamı Beylerbeyi’nde bir restoranda iş adamı Yahya Kurt ile görülmüşsünüz. Bu yemekten sonra Yahya beyin de tazyik ve teşviki ile Cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğiniz söyleniyor. Hadi hayırlısı…
Sayın Rauf DENKTAŞ, Lefkoşa’da Mehmet Harmancı’ya açık destek verdiğinizi artık gizlemeden söylediğinizi duyduk. Bakalım parti yetkili kurullarınızdan bu konuda nasıl ber karar çıkacak?
Sayın Zeki ÇELER,  Girne’de Mustafa Şener için çalışmadığınızın yanı sıra köstek de olduğunuz iddia ediliyor. Acaba diyoruz genel seçimler için kendisini rakip olarak mı görmeye başladınız? Eğer doğruysa çok ayıp yani!
Sayın Halil TALAYKURT, yerel seçimler için İskele’de neredeyse yok gibisiniz. Ara seçimlerde milletvekili adayı olabilmeniz için yerel seçimlerde biraz ter akıtmanız gerekiyor değil mi?
Sayın Biray HAMZAOĞLULARI, Yeni Erenköy’de yerel seçimlerden sonra CTP-UBP koalisyonu olacağını yaymanız geri Mesut beye epey zarar verdi diyorlar. Son bir hafta daha dikkatli olmanız gerekiyor!
Sayın Cemal BULUTOĞLLARI, yaptığınız bütün anketlerde Kemal Deniz Dana’nın ipi göğüsleyeceği çıkıyormuş. Peki sizin evden kendisine kaç tane oy çıkacak onu da açıklayacak mısınız?
Sayın Sibel SİBER, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni Anayasa’yı resmi sitesinde reklam yapması demokrasi açısından biraz ters kaçmıyor mu? Zira tepkiler her gün biraz daha artıyor bunu da göz önüne almanız gerekir değil mi?
Sayın Önder SENNAROĞLU, TÜK’e alınan arpalar için ihaleye çıkılmadığı yönünde ihbarlar gelmeye başladı. Hangi şirketlere ne kadar ücret ödeyerek arpa alınıyor kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz…
Sayın Mustafa YEŞİL, son dakika kararıyla adaylıktan vazgeçtiniz ama seçimlerde hangi adaya destek vereceğiniz epey merak konusu oldu. Bu konuda açık oynamak istemediğiniz de iddia edilmeye başladı bilesiniz…
Sayın Mehmet DAVULCU, Çağ-Sen başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada Türkay Tokel’in Güzelyurt’ta belediye başkan adayı olduğunu nereden çıkardınız işte onu hiç anlayamadık…
Sayın Ahmet BARÇIN, parti içinde rütbesiz asker diye ancak sizin gibilere söylerler. Bir çoğu küskünlüğe devam ederken özellikle Lefkoşa’da arı gibi çalışmanız gözlerden kaçmıyor. Ne varsa eskilerde var değil mi?
Sayın Mustafa AKYÖN, Cemal hoca madem ki son haftaya girilirken çizmeleri giyip tam teçhizat kuşandı gerisini siz hiç merak etmeyin. Tereyağından kıl çeker gibi bu seçimden çıkmanıza artık sayılı günler kaldı…
Sayın Pembe İZMİRLİOĞLU, CTP’li gençliğin ‘Pembe ablası’ haline geldiniz ya helal olsun size…Umarız bu sevginin karşılığını Pazar günü göreceksiniz ve sizin için artık aktif siyaset de böylelikle başlamış olacak…
 
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI 

 

Günün Fıkrası
 
Baş ağrısı

Karı koca oturmuş televizyon izlerken, erkeğin canı sevişmek ister. Gider mutfaktan bir bardak su ile iki aspirin getirir, karısına uzatır:
- Al karıcığım, sana su ve aspirin getirdim!
- Neden hayatım? Başım ağrımıyor ki?
- "Allaha şükür!"