Günlerdir Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın yaşadığı akıl almaz olay konuşuluyor. En nihayet polis tüm çabalara rağmen dün iki kişiyi tutukladı.

Olayın iç yüzü henüz netleşmese de olayın bu denli kolay olması çok ilginç geldi herkese.

Yüzünde kar maskesi olan kişiler çocuk oyuncağı gibi 3 Milyonu alıp kaçtı. Hayli düşündürücü olan ve konunun derinine indikçe de kafa karıştıran olay sanırım zanlıların tutuklanması ile yakında çözüme ulaşacak.

Öncelikle banka yönetiminin bu olaylar karşısında bu kadar sessiz kalmasını yadırgadım. Neden yönetim kurulu bir basın toplantısı düzenleyerek bizlere ve halka bu konuda açıklık getirmedi.

Diğer bir konu; Bankalar arası taşınan evraklardan paraya her şey bu kadar güvensiz mi yola çıkmaktadır. Yani her önüne gelen banka aracını durdurup, soygun yapabilir mi? Hade yaptı diyelim, banka sorumlularının can güvenliğini kim koruyor?

Geçtiğimiz yıllarda Kıbrıs’ta çekilen bir sinema filminde dahi bankaya taşınan paralar hem zırhlı araçta hem de güvenlik görevlilerinin kontrolünde taşınıyor imajı çizilmişti. Peki, filimdeki güvenlik kadar güvenlik önlemi alamıyor muyuz biz?

Tüm bunların yanı sıra banka yetkililerinin dışında bu paranın diğer bankaya gönderileceği kimlerin bilgisindeydi? Polis’in bu işten bilgisi var mıydı?
Ya da soygunun gerçekleştiği 24 Temmuz tarihinde yani bir hafta önce yaşanan bu olayda yüzünde kar maskesi olduğu iddia edilen soyguncuların nasıl olur da dün robot resmi çizilerek basına dağıtılır?

Kafalarda daha çözümlenmesi beklenen birçok soru varken bu iş umarım sarpa sarmaz. Dün yakalanan iki kişi bugün mahkemeye çıkarılacak. Eminim ki polis gerekli önlemleri alarak bu zanlıları mahkemeye çıkaracaktır. Çünkü bu soygun 2 kişinin yapacağı iş değildir. Bu profesyonel işlenmiş bir soygundur. Ama nedense arkasından iz bırakan bu kişilerin yakalanması sanırım uzun süremeyecek tabi ki yurtdışına kaçan olmamışsa.

Eğer soyguncuların başını çeken kişi veya kişiler bu işi planlamışlarsa zaten ülkeyi çoktan terk etmişlerdir. Bu işler plansız programsız olmaz. Önceden biletlerini kestikleri de düşünülürse uzaktan medyayı takip ederek, pis pis güldüklerini düşünüyorum yoksa kimse 3 milyonu alarak Kıbrıs’ta kalmak istemez….