Öncelikle Sayın Mustafa Arabacıoğlu’nu tebrik etmek isterim. Birçok insan farklı görüşte olabilir benimle ama bence Arabacıoğlu’nun duruşu tüm siyasilerimize örnek teşkil edecek kadar doğru bir duruştur.

Devlet kendi ayakları üzerinde duramadığı bir dönemden geçiyor. Hükümet ha bozuldu ha bozulacak diye bekleyenler var. Haksızlar mı? Tabi ki yolunda gitmeyen bir sistemin ne zaman çökeceğini bekliyor insanlar.

Her alanda bir sistemsizlik var. Herkes kendine göre sistem oluşturmuş. Bu sistemsizliği de kendine göre sistem edinenler var.

Bugün baktığımızda hangi devlet dairesinin rantabl çalıştığını söyleye bilirisiniz? Bence hemen hemen hepsinde sorun yaşanmaktadır.

Özellikle Sağlık ve Eğitim gibi sektörlerde yaşanan sıkıntılar az buz sıkıntı değildir. Bu bakanlıklarda yaşanan sıkıntıların halen çözümlenememiş olması mevcut düzenin getirdikleridir.

Hastanelerdeki eksiklikler, gerek teknik yönden gerekse personel yönünde tartışılırsa Hastanelerin içler acısı durumu ortaya çıkacaktır. Eğitim de bu durumdan geri kalmamıştır. Öğretmen eksikliği her ne kadar aylar öncesinden dile getirilmeye başlanmış olsa da bu durumun tıkanması ve çözümlenememesi maalesef ki ne Arabacıoğlu’nun hatasıdır ne de eski bakanların.

Bugün Hastanelerimizde yaşanan aksaklıkların bedelini hastalarımız ödemekte ve hastanedeki ortamdan ne kadar şikâyetçi olsalar da orada bakınmak zorundadırlar.

Asgari ücretle çalışan insanların özel hastanede bakınma lüksü yoktur. Üç kuruş kazanırken 5 kuruş harcamak yerine Hastane imkânlarından yararlanmak zorunda olan bu insanlar hastanedeki sıkıntılarından dolayı her gün sorun yaşarken maalesef ki Sağlık Bakanlığı bu duruma halen bir çare bulamamıştır.

Eğitim de ise öğretmen eksikliği öğrencilerin sorunlarla bire bir muhatap olması demektir. Okullardaki öğretmen eksiklikleri birçok öğrencinin eğitimini tam olarak alamaması demektir. Bu durum da özel okula gidemeyen çocuklarımızın eğitim kalitesini düşürmekte ve aileleri zorda bırakmaktadır.

Yani parası olan bu ülkede ne eğitimde sorun yaşar ne de sağlıkta. Eğer paranız yoksa hastanenin doğru dürüst işlem yapmaması, yetersiz doktor sayısı, düzensizlik, imkansızlık..vs gibi bir çok şeyle muhatap kalırsınız ama eğer paranız varsa özel bir Hastanede hiçbir sorun yaşamadan tedavi olursunuz.

Paranız yoksa çocuğunuz devlet okulundaki eksiklerle eğitim görür, grevlerden dolayı eğitimi aksar, öğretmen sıkıntısından dolayı sorun yaşar ama eğer paranız varsa çocuğunuz özel okullarda sorunsuz bir şekilde aldığı özenli eğitimle okulu tamamlar.

Olay budur.