Yalnızca bir tek konu yok.

Evet doğru.

Birçok konuda bu yeni hükümetin üstesinden gelmesi gereken sorun mevcut.

Seçimden önce verdikleri sözler var.

Halktaki beklentiler yüksek.Bundan dolayıda oy vermis seçmen kendilerine.

Sağlık ,Trafik, usulsüzlükler ,Gece kulüpleri ,Bet ofisleri ,Eğitim,Müşavirler.

Fakat bunlara ek bir konu daha var ki bu konuda henüz hiç kimseden henüz net bir açıklama göremedim.İçerisinde CMC olan Taşocakları Elektrik santrallerinin filtreleri bulunan . Ekip biçtiğimiz  toprağı, hergün içmek zorunda olduğumuz suyu ve her saniye soluduğumuz havanın  kalitesini ve sonuçta başta kanser olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırladığı  için bana göre çok önemli olan bir sorun.

Çevre.

Geçenlerde Kartal Harmanın ayak üstü bir saat programını izliyordum.

Konuk Eğitim Bakanlığı yeni müsteşarı Asım İdristi.

Programa katkı koymak adına yazılı bir mesaj atma ihtiyacı hissettim.

Öyle ya sosyal medya artık bize çok geniş bir dünyanın kapılarını açıyor.Anında bilgiye ulaşma şansınız mevcut.Helede bu bilgi beklentilerize bir umut yaratacak bir bilgi ise önemi bir o kadar dahada artıyor.İstifade etmek gerek.

Sayın Asım İdrise önce yeni görevinin kendisine hayırlı olmasını diledim.Sonrada Çevre eğitimi konusunda somut sonuçlarini göreceğimiz günlük yaşamımıza yansıyacak ve en önemlisi okullarda öğrencilerin bunu önemseyebileceği projeleri olup olmadığını sordum.Sağolsun Kartal soruyu kendisine aktardı.

Aldığım cevap açıkçası benim için hayal kırıklığı yaratacak cinstendi.Sayın İdris Ülkede birçok sorunumuz olduğu gerçeğini dile getirerek .Açıkçası her sorun için okullara bir ders koyamamızın mümkün olamayacağını söyleyince .Şaşırdım.Ne yazık ki doğru anlayıp anlamadığımı kendisine oradan tekrar sorma imkanım yoktu.

Bunun için buradan daha net soruyorum.

Sevgili Asım Hocam Çevre eğitimi konusunda ileriki yıllarda toplum olarak somut sonuçlarını göreceğimiz ve eğitim gören çocuklarımızın çevreyi  önemseyip içselleştirebilecekleri projeleriniz mevcut mu.