KTÖS 2017 yılı ajandasını hazırlayarak dağıttı.Ajandasını hazırlarkende sayfalarında Rahmetli kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC ve Kıbrısta milli mücadele döneminde yaşananlarla ilgili küçük küçük notlar düştü.
Mesela ajandanın 3 Şubat sayfasını açtığınızda ‘’ Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Makarios 3 şubat 1977 öldü’’ diye bir ibare var.Bunu görünce hemen aklıma 13 Şubat sayfası geldi.
KKTC Cumhurbakanı Rauf Denktaşın yada en azından Kıbrıs Türk toplumu lideri R.Denktaşın ölümü diye bir yazı arıyorum .Yok.Göremiyorum.
Belki 15 Şubat sayfasında Dr.Fazıl Küçük ile ilgili bir not vardır diye bakıyorum.Oda yok
Sonra 10 Kasım 1938 geliyor aklıma.
O sayfayı çeviriyorum.
İlkokuldan hatta Anaokulda öğretmenlerimizin hatta ve hatta henüz okula bile başlamadan Ana Babalarımızın bize öğrettiği ‘’Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu önder Atatürükün ölüm günü’’diye bir ibare arıyorum.Oda yok.
15 Kasım sayfasını ararken içimdeki tedirginlik artıyor.
‘’12 eylül askeri darbesinin genarelleri ile anlaşan R.Denktaş toplumsal varlığımızı tehlikeye atan ve tüm uluslararası ilişkilerimizi yok eden hamleyi yaptı .KKTC ilan edildi.resmi tatil.yazısını görüyorum.
Sonra ardından 27 Ekim sayfası.
‘’27 ekim 1957 de Rauf Denktaş İngiliz sömürge savcılığından Kıbrıs Türk kurumları federasyonu başkanlığına getirili.47 yıllık hanedanlık başladı..
Seversiniz yada sevmezsiniz.Ama resmi tarih duygulara dayanmıyor.Kişisel hislerinize bakmıyor.Kızgınlık yada kişisel ihtiraslarınızla yazılmıyor.
Tanımınada bakarsanız geçmişteki olaylara ilişkin tüm bilgilerin, olayların vuku bulduğu dönemin şartları göz önüne alınarak, mümkün olduğunca nesnel bir şekilde sunulması ile oluşuyor .Diğer bilimler gibi deney ve gözleme dayanmıyor.
Kıbrıs Türkünün aklı ile alay etmek bu olsa gerek.
23 Nisan İlkokulu öğretmenleri öğretmenlik mesleğinin şerefine uygun olarak ajandalarını geri iade ettiklerini açıkladılar. Peki ya diğerİlkokul öğretmenleri ,okul müdürleri….Toplum onlarıda görmek istiyor.
KTÖS Genel sekreteri Şener Elcil ise hala ajandada eksiklik var yanlış yok diyor.Çıkıyor KTÖS başkanı bir hanım ajandadaki bilgilerle ilgili olarakaraştırmacılarımız tarafından araştırılıp tespiti yapılan gerçeklerdir diyor.
Hangi belgelere dayalı olduğunu belirtmeden.Kendi düşündüğünün gerçek tarih olduğuna inanarak.Bunlar gerçek tarihtir diyor .Kendi ve kendi gibi düşünen azınlığın görüşlerini gerçek tarih ve tarih bilgisi olarak açıklıyor.
Bir ilkokul öğretmeni ve sendika başkanı olarak sendika ajandasında yazılı mareryal haline getirip çocuklara üyelere ve öğretmenlere ve kamuya dağıtıyor.
Çarptırıyor .Algı operasyonu yapmaya kalkıyor..
Kıbrıs Türkünün saygınlığını zedeliyor…Küçük düşürüyor.
Kıbrıs Türk halkının gerçek öğretmenleri bir an önce gereğini yapmalı.Başta sendikasını başıboşbırakmayıp bu ülkeye sahip çıkacak nesillerin yetiştirilmesini böylesi beyinlere bırakmamalı….Hükümet edenlerde ülkesine sahip çıkmanın gereğini yapmalı.

Yoksa bir gün gelir Ajanda kendilerinide yazar bunu bilmeli.