Bugün mecliste CTP Milletvekili Abbas Sınay’ın istifası oy çokluğu ile ret edildi. Aslında bunu yoldan geçen çocuğa bile sorsanız meclisin ret karar üreteceğini tahmin edebilirdi.

Bence öncelikle Abbas Sınay istifa ettiği günden bugüne neler değiştiğini ya da neler yaşandığını anlatmalıydı. Öncelikle de istifasının ana nedenlerini. Birçok kişi az çok istifasının ana nedenini biliyor ama esas olan Abbas Sınay’ın bunu bir görev bilerek kamuoyu ile paylaşmalıydı.

Abbas Sınay gökten milletvekili olarak inmedi. Abbas Sınay’a güvenen, inanan ve mecliste temsiliyet hakkı veren halktır. Halka sorulmayan ve halkın onayı olmadan ret edilen bu istifanın esas sebebi açıklanmalıydı. Meclisin onayına sunulan istifaya ret verildi. İyi de yapıldı. Bugün CTP kendi içerisinde bir takım sıkıntılar yaşıyorsa bunun ana nedeni de kendi içerisinde bölünmelerdir. Partiler kendi içinde parçalanırken dışarıya yansıyan istifalar göz ardı edildiği sürece hiçbir şekilde birlik ve beraberlik sağlanamaz.
Partilerin kendi içindeki çelişkili vekilleri olduğu sürece halkın hiçbir partiye güveni olmayacaktır.

Abbas Sınay bugünden itibaren meclise nasıl gidecektir ben onu düşünüyorum. Yani istifanın eşiğine gelmiş bir vekilin sunduğu istifa ret edildi. Peki, Abbas Sınay hiçbir şey yokmuş gibi meclise gelecek mi? Ya da CTP içerisinde ne kadar aktif olabilecektir?

Bence Abbas Sınay son demlerini yaşıyor. Kendisini iradeli duruşundan dolayı tebrik erdim. Koltuk sevdalısı olmaması adına gösterdiği çaba takdir edilir.

Şimdilerde CTP belki Abbas Sınay’ın yarattığı ortamla ilgilenmeyecektir. Çünkü CTP’nin şu sıralar ilgilenmesi ve odaklanması gereken tek şey Cumhurbaşkanlığı seçimidir.
CTP her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi için kolları sıvamış olsa da içten içe CTP’yi kemiren bir konu daha gündeme geldi geçenlerde.

Parti başkanlığına sessiz sedasız varım diyen Mehmetali Talat’ın son manevraları Özkan Yorgancıoğlu’nu çileden çıkarsa da bu konuyu görmezden gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışan Yorgancıoğlu aslında sonucu az çok tahmin ederek hareket ilerliyor. Bugün ortada bir gerçek varsa Mehmetali Talat’ın parti Genel Başkanlığına aday olduğudur. Resmi olmasa da içten içe yaptığı kulisler bunu ortaya koymuş ve Yorgancıoğlu’nu yeterince rahatsız etmeyi başarmıştır.

Partiler sürdürdükleri politikaları uyguladıkları sürece sorun yok. Ama eğer düşünceleri ile davranışları örtüşmeyen bir parti modeline bürünüyorlarsa işte orada sorun var demektir. CTP’de yavaş yavaş çizgisinden çıkmış ve farklı iki CTP modeline bürünmüştür. İster kabul etsinler ister etmesinler CTP bugünkü haliyle UBP’nin kardeşidir.
Yani anlayacağınız CTP Abbas Sınay olayını kurtardı ama kendini nasıl kurtaracak işte orası muammadır.