Soner Vehbi’nin kulakları çınlasın.
Yıllar önce bir sohbetimizde yaptığı açıklamalardan sonra hayretler içine düşmüş, birkaç kez de konuyu kaleme almıştım.
Soner Vehbi, Sayıştay Başkanı iken dost sohbetlerinde yaptığı resmi olmayan açıklamalarda hep Meclis’e gönderdiği soruşturma dosyalarından bahsederdi…
Yanlış hatırlamıyorsam sırf onun döneminde Meclis’e gönderilen soruşturma dosyası 300’ün üzerindeydi.
Yine kendisi şikayet ederdi ki, bu dosyalar itina ile hazırlanır, hatta kimi yıllar sürer ama Meclis’e gitti mi her nedense araştırma devam etmez, dosyalar da Meclis’in tozlu raflarında bekletilirdi.
Hoş bu dosyalar hala Meclis’te mi ondan da çok emin değilim!

REALİST Gazetesi’nin dünkü manşeti bir türlü üzerine gidilmeyen Sayıştay raporları konusunda çok önemliydi.
KTHY’nin batırılmasından sonra batmak üzere olan Atlas Jet’e sağlanan kıyaklar zamanında çok kez yazıldı çizildi ama şimdiye dek bunlardan hiçbir sonuç alınmadı.
Belki bu haber bile KKTC’de yeni bir dönemin başlangıcı olabilir diye düşünüyoruz.
Bir sene önce sonuçlandırılan bir Sayıştay raporu halen Meclis’in gündemine getirilmemişse bunun altında bir bit yeniği aramak sanırız hakkımızdır.
8 milyon TL gibi bir rakam Kıbrıs Türkü’nün cebinden çalınan bir paradır ve bu paraya sahip çıkmak sadece Sayıştay Başkanlığı’nın değil, başta KKTC Meclisi olmak üzere tüm toplum bireylerinin görevidir.

Yazı başlığımıza gelirsek;
Konu Gazimağusa Limanı’nda bulunan Karayolları Dairesi’nin katran depolarıyla ilgili.
Bize gelen ihbar 1250 ton kadar katranın yok olduğu yönündeydi.
Doğal olarak bilgi almak için Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran’ı aradık.
Sayın Erduran, ‘o zaman ben müdür değildim’ diyerek başladığı konuşmasında olayı doğruladı ve şu anda depolarında 100 ton kadar katran olduğunu söyledi.
1250 ton kayıp katran konusunda da Sayıştay Başkanlığı’nın devrede olduğunu ekledi.
Biz de haliyle konunun detaylarını almak için Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ı aradık dosyanın hangi aşamada olduğunu sorduk.
Soruşturmanın devam ettiğini birkaç güne kadar net bilgi verebileceğini söyledi.

1250 ton katranın kaybolması UBP Hükümeti döneminde Mustafa Demircioğlu’nun Karayolları Dairesi müdürü olduğu zaman gerçekleşmiş ve soruşturma da zaten o zaman açılmış.
Ortada kesin olan tek şey 1250 ton katranın buharlaşıp kaybolduğu…
Ama yolsuzluk ama usulsüzlük onu ortayla çıkarmak Sayıştay Başkanlığı’nın görevi…
Bunu takip edip, soruşturmaya nokta koymak, ister yolsuzluk olsun isterse usulsüzlük bunun da sorumlularını adalet önüne çıkarmak da KKTC Meclisi’nin görevi…
Bu konuda size bir de güzel haber verecek olursak;
O da dönemin Karayolları Dairesi müdürünün şu an emekli olduğu halde Bakanlık tarafından emeklilik ikramiyesinin tümünün verilmeyerek soruşturmanın sonucunun beklenmesi.
Bile benim için temiz toplum için özlem duyduğumuz umutlarımızı yeşertmeye yetti.
Devamını bekleriz…

………………………………………………………………………….


Sosyal Hizmet burslarına dikkat!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin belirlediği öğrenci burslarında bazı aykırılıklar gözlendi.
Dar gelirli ailelerin çocuklarına sağlanan bazı burslarda ailelerin zenginliği ve mal varlıklarının göz kamaştırdığı belirlenirken bu bursların altına imza atan yetkililerin soruşturma altına alınacağı öğrenildi.




MESAJ KUTUSU

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU, Namık Kemal Lisesi’ndeki kopya rezaleti konusunda soruşturma başlattığınızı memnuniyetle öğrendik, teşekkür ederiz. Bu arada Çanakkale Ortaokulu’nda bazı öğrenciler 100 TL bulamadığı diye karne alamamış haberiniz olsun.

Sayın Sümer AYGIN, belediyenizin tam karşısında bir cafe-restoranda davlumbaz ve bacasının olmadığını, bölge sakinlerinin domuz kebabı kokusundan illallah ettiğini biliyor muydunuz. Zabıtalar her nedense buraya giremiyormuş!

Sayın Rauf DENKTAŞ, hafta sonu Güzelyurt’ta Orçun Kamalı, Türkmen Sencer, Orsel Neşe, Arif ve Mustafa Kızılyürek’le dayanışma pikniğinde görülmüşsünüz. Eğer LTB başkanlığına aday olacaksınız etkinliklerin sınırlarını iyi hesaplamanız gerekiyor.

Sayın Ahmet GÜLLE, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde günlüğü 130 TL’den hastabakıcı mafyası kurulduğunu biliyor muydunuz? Bu insanlar hastane servislerine nasıl giriyor, buna kim izin veriyor? Devlet bu kazançtan vergisini alıyor mu?

Sayın Hamit BAKIRCI, Yeşilırmak’ta Nursen Ekici’nin işlettiği Erson Hoca’nın Çiftliği’ne hiç uğradınız mı? Lütfen kendinize vakit ayırın ve buraya mutlaka uğrayın. Gözlerinize inanamayacaksınız…

Sayın Kadri FELLAHOĞLU,
Pazar günü terminalde otobüs işletmeleri ile pazarcıların kavgasına şahit olmak istemiyorsanız burada acil önlem alın. Biz uyaralım da gerisi size kalmış artık…

Sayın Emine NAİMOĞLULLARI,
Vadili artık sizin belediye başkanlığınıza kesin gözüyle bakmaya başladı. Yapılan bir ankette açık ara birinci çıkmışsınız. Bakalım hanım eli değdikten sonra bölgede neler değişecek.

Sayın Şahap AŞIKOĞLU, Turizm Örgütü kurulur kurulmaz müsteşarlık görevi bitecek ve yeni makama atanacaksınız. Ama bu gidişle en az bir sene daha şimdiki makamdasınız, gönlünüz rahat olsun…

Sayın Çağın ZORT, İnönü Belediye başkan adaylığı için yoğun bir çalışma temposuna girmişsiniz. Eğer bir son dakika golü yemezseniz bu iş oldu gibi görülüyor. Şimdiden hayırlı olsun…

Sayın Taner EKDAL, Dikmen’li partilileriniz artık bir adım öne çıkıp aday olmak için biraz daha fazla çaba sarf etmenizi istiyor. Gönlünüzde Başkanlık olduğunu bilmeyen kalmadı. Biraz hareketlenin yeter…

Sayın Dursun OĞUZ, uzman askerler emeklilik konusunda son gelişmeleri sizin ağzınızdan öğrenmek istiyorlar. Umarız konunun peşini bırakmamışsınızdır.

Sayın Bedia BALSES, Yeni Boğaziçi’nde adaylar arasında isminizin olduğu duyanlar heyecan yapmaya başladılar. Gönüllü olarak seçim ekibinizde olmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla, hadi hayırlı olsun…

Sayın Olsan ORAN, partinizin yaptırdığı seçim anketinde bölgenizde yüzde 80 ile birinci sırada çıkmışsınız. Demek ki artık adaylığınız kesinleşti sayılır. Hadi o zaman sıvayın kolları. Başarılar dileriz.

Sayın Mustafa NAİMOĞLULARI, süt ürünleri fuarı için Dubai’ye gitmeye hazırlandığınızı duyduk. Dış geziler de olmasa bu iş hiç çekilmeyecek değil mi? Hayırlı yolculuklar dileriz…

Sayın Olgun AMCAOĞLU, seçim çalışmalarına ciddi bir şekilde başladığınız ekipleri bile kurduğunuz gözlemleniyor. Yeme içmeyi sağlam tutun da gerisini hiç düşünmeyin.

Sayın Reşat AKAR, Diyalog TV’nin birkaç ay içinde havaya çıkacağını öğrendik. Şimdi bir radyo eksik olacak, onu da gündeme alın ki medya patronluğunuz tescil altına alınsın. Hayırlı olsun…



Günün Fıkrası

Babalar

Çocuklar oturmuş birbirlerine babalarının ne kadar "hızlı" olduğunu anlatıyorlarmış.
Birinci çocuk;
- Benim babam ok attıktan sonra koşup hedefe oktan önce varıyor’ demiş.'
İkinci çocuk.
'-Benim babam tabancasını ateşliyor ve hedefe kurşundan önce yetişiyor.' diye böbürlenmiş.
'-O da bir şey mi?' demiş üçüncü çocuk.
'-Benim babam devlet dairesinde memur... Mesai 15.30’da bitiyor benim babam 14.30’da eve geliyor.'